Стало відомо, що в ніч проти суботи, 18 листопада, Фінляндія закрила чотири з восьми пунктів перетину кордону з Росією у відповідь на сплеск міграції. Таким чином, з півночі 18 листопада 2023 року по 18 лютого 2024 року не працюватимуть прикордонні пункти Іматру, Ніїралу, Нуйямаа та Ваалімаа, розташовані вздовж кордону Східної Фінляндії з Росією.

Більше того, про готовність закрити кордони заявили відразу Естонія і Норвегія. У європейських країнах натякають, що за збільшенням прохачів притулку стоїть Москва. МЗС РФ називає звинувачення «дуже дивними»

Про це повідомляє "Європейська правда".

Протягом останньої доби на них встановили бетонні огорожі та тимчасові огорожі – наприклад стаціонарну металеву огорожу або тимчасову огорожу з колючого дроту. Також опустили шлагбауми, за допомогою яких у звичайний час у пунктах перетину кордону контролюють трафік.

Протягом п'ятниці до прикордонних пунктів на південному сході Фінляндії, що закрилися, прибули всього 163 шукачі притулку – при цьому за весь тиждень їх було близько 300, вказала Прикордонна служба країни.

Через велику кількість людей, які намагалися перетнути кордон, траплялися інциденти.

У Нііралі ввечері в п'ятницю проти одного з мігрантів, який намагався прорватися через кордон, застосували газ, пише Yle. Були випадки, коли групи шукачів притулку організовано прибували до пунктів перетину велосипедами.

Нагадаємо, З 18 серпня Литва закрила прикордонні пункти пропуску "Шумскас" (з білоруської сторони - "Лоша") та "Тверячюс" ("Відзи") на кордоні з Білорусією. Кабінет міністрів мотивував ухвалення цього рішення геополітичною обстановкою та необхідністю зниження рівня загроз.

Читайте також:

Путін сам знищив свою авіацію: скільки в Росії залишилося бойових і робітничих вертольотів "Алігатор". Це повне дно

Генерали підставили Путіна: у розвідці назвали кількість високоточних ракет, що залишилися в Росії.