Прання - не найприємніша робота, але хтось у будинку її має таки робити. Однак, якщо в будинку є автоматична помічниця, яка бере на себе догляд за одягом та домашнім текстилем, то кожній господині залишається тільки вибрати мийний засіб. При цьому ідеальний пральний порошок не тільки ефективно видаляє запахи, плями та стійкі забруднення, але й не псує пральну машину. Ось тут виявляється, що далеко не всі миючі засоби однакові.

Різниця між ними та більш розрекламованими варіантами на перший погляд практично непомітна: обидва відмінно відмивають плями, надають білизні приємного аромату і не залишають слідів. І в той же час вони тихо вбивають " вашу пральну машину.

При придбанні таких коштів завжди уважно дивимось на склад. Якщо в переліку немає фосфатів, то виходить, що їх замінюють економічнішими компонентами – наприклад, кальцинованою сіллю. На якість прання вона не впливає, але склад води з нею змінюється суттєво – вона стає жорсткішою.

Це призводить до великих обсягів накопичення накипу на стінках пральної машини. Також кальцинована сіль, як правило, не розчиняється до кінця, залишаючись лежати десь усередині приладу, поступово затвердіючи. В результаті вже через 10-15 прань може виникнути потреба викликати майстра додому, який виправлятиме причини поломок. І якщо раніше ремонт побутової техніки був доступний, то зараз у більшості випадків легше купити нову пральну машину, ніж платити величезні гроші за відсутні на ринку у вільному доступі компоненти.

Читайте також:

Що можна зробити, щоб пральна машина не стрибала під час віджимання білизни

Куди в пральній машині постійно пропадає одна шкарпетка. Багато хто не знав

Буде як нова. Як почистити пральну машину від плісняви, накипу, бруду та неприємного запаху