Суп – це одна з найпопулярніших страв у світі. Він може бути як легким, так і ситним, гарячим чи холодним, вегетаріанським чи м'ясним. Однак для того, щоб суп вийшов смачним та ароматним, важливо приготувати правильний бульйон.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про те, завдяки якій хитрощі бульйон буде ідеально прозорим і наваристим, читайте в нашому матеріалі.
Прозорий та золотистий бульйон – це ознака майстерності господині. Він виходить в результаті правильного поєднання інгредієнтів та дотримання технології приготування.
Інгредієнти
- 1 кг яловичих та курячих кісток
- 300 г моркви
- 200 г цибулі
- 2 лаврові листи
- 3 горошини запашного перцю
- 10 горошин чорного перцю
- сіль за смаком
Приготування
- У каструлю із товстим дном налийте 4 л холодної води.
- Додайте кістки та поставте на вогонь.
- Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь та варіть на повільному вогні протягом 3 годин.
- За цей час кілька разів зніміть піну.
- Через 3 години додайте в бульйон моркву, цибулю, лавровий лист, запашний та чорний перець.
- Варіть ще 30 хвилин.
- Зніміть бульйон із вогню і дайте йому трохи охолонути.
- Процідіть бульйон через сито, щоб видалити овочі та кістки.
- Додайте сіль до смаку.
Рекомендації
- Для приготування бульйону краще використовувати кістки від яловичини, курки чи індички.
- Кістки потрібно ретельно промити, щоб видалити залишки м'яса та жиру.
- Перед варінням кістки можна обсмажити на сковороді. Це надасть бульйону більш насиченого смаку.
- У бульйон можна додати інші овочі, наприклад, корінь петрушки, селера або цибуля.
- Готовий бульйон можна заморозити та використовувати надалі для приготування супів, соусів або інших страв.
Читайте також:
Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром
Його захочеться пити чашками: рецепт овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками.