Суп – це одна з найпопулярніших страв у світі. Він може бути як легким, так і ситним, гарячим чи холодним, вегетаріанським чи м'ясним. Однак для того, щоб суп вийшов смачним та ароматним, важливо приготувати правильний бульйон.

Детальніше про те, завдяки якій хитрощі бульйон буде ідеально прозорим і наваристим, читайте в нашому матеріалі.

Прозорий та золотистий бульйон – це ознака майстерності господині. Він виходить в результаті правильного поєднання інгредієнтів та дотримання технології приготування.

Інгредієнти

  • 1 кг яловичих та курячих кісток
  • 300 г моркви
  • 200 г цибулі
  • 2 лаврові листи
  • 3 горошини запашного перцю
  • 10 горошин чорного перцю
  • сіль за смаком

Приготування

  1. У каструлю із товстим дном налийте 4 л холодної води.
  2. Додайте кістки та поставте на вогонь.
  3. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь та варіть на повільному вогні протягом 3 годин.
  4. За цей час кілька разів зніміть піну.
  5. Через 3 години додайте в бульйон моркву, цибулю, лавровий лист, запашний та чорний перець.
  6. Варіть ще 30 хвилин.
  7. Зніміть бульйон із вогню і дайте йому трохи охолонути.
  8. Процідіть бульйон через сито, щоб видалити овочі та кістки.
  9. Додайте сіль до смаку.

Рекомендації

  • Для приготування бульйону краще використовувати кістки від яловичини, курки чи індички.
  • Кістки потрібно ретельно промити, щоб видалити залишки м'яса та жиру.
  • Перед варінням кістки можна обсмажити на сковороді. Це надасть бульйону більш насиченого смаку.
  • У бульйон можна додати інші овочі, наприклад, корінь петрушки, селера або цибуля.
  • Готовий бульйон можна заморозити та використовувати надалі для приготування супів, соусів або інших страв.

Читайте також:

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром

Вам захочеться пити його чашками: рецепт розкішного сирного супу з копченими ковбасками, рисом та картоплею

Його захочеться пити чашками: рецепт овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками.