Нещодавнє зниження температури повітря в Україні створило додаткове навантаження на енергетичну систему, що призвело до зміни структури споживання.

"Укренерго" повідомили, що через погодні умови було відключено чотири населені пункти Чернігівської області.

Про це пише «telegraf»

Крім того, внаслідок бойових дій, що тривають, у ряді регіонів були пошкоджені мережі «Оленерго», внаслідок чого без електрики залишилися 409 населених пунктів.

В даний час робляться зусилля з аварійного відновлення, залежно від ситуації з безпекою та вирішення військових.

Холодна погода, яка за останній тиждень різко знизилася на 6°C, спричинила збільшення споживання електроенергії на 11%. "Укренерго" зауважили критичне збільшення навантаження для енергосистеми.

22 листопада Румунія, Словаччина та Польща надали екстрену допомогу енергосистемі України, а 23 листопада було здійснено експорт у мінімальному обсязі до Румунії.

Щоб задовольнити попит, що росте, країні настійно рекомендується економити електроенергію. Громадянам рекомендується уникати одночасного використання потужних електроприладів, скорочувати час роботи обігрівачів та бойлерів, вимикати світло у порожніх приміщеннях, переносити прання білизни на нічний час.

Енергетична система стикається з проблемами через збільшення споживання, проблеми з аварійними електростанціями та недостатній імпорт електроенергії з ЄС. Раціональне та економне споживання має вирішальне значення, особливо в години пік з 17:00 до 19:00, а також з 9:00 до 19:00.

"Влітку ми просили вас максимально економити ввечері після 19:00. Тепер найкритичніший годинник - з 17:00 до 19:00, а потреба в раціональному економному споживанні є з 9:00 до 19:00", - зазначили в "Укренерго".

Співробітникам офісів, підприємств та великих організацій особливо пропонується зробити свій внесок у зниження споживання електроенергії.

"З огляду на особливості зимового споживання, ми перш за все звертаємося до співробітників офісів, підприємств та великих організацій. Раціональне використання електроенергії протягом робочого дня взимку не лише зменшить ваші рахунки, а й підтримає ослаблену ударами країни-терориста енергосистему”, - додали в компанії.

Читайте тактеж:

Ви точно здивуєтеся результату: як утеплити вікна на час зими, щоб не задувало холод із вулиці

09:30Краще влаштуватися на іншу роботу: вчені назвали професії, які провокують недоумство

Нарешті, хороша новина: автомобілістам розповіли, що буде з цінами на заправках.