Печерський суд Києва ухвалив рішення заарештувати майно народного депутата України Олександра Дубинського, підозрюваного у державній зраді.

Про це пише «obozrevatel»

Це рішення також включає активи його матері та колишньої дружини. Рішення суду є частиною розслідування про відмивання грошей та ухилення від сплати податків. До арештованих активів входить 21 квартира та інше нерухоме майно, а також 15 автомобілів.

З матеріалів суду випливає, що Дубинський та його близькі родичі за останні кілька років придбали значне майно, у тому числі 24 квартири, 17 автомобілів, 2 будинки та 70 соток землі на суму близько $2,5 млн.

Суд зазначає, що їхній офіційний дохід не міг бути підставою для придбання такої значної кількості майна.

"Вважається, що народний депутат України та його близькі родичі (мати та дружина) протягом кількох останніх років стали власниками 24 квартир, 17 автомобілів, 2 будинків та 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 млн доларів. При цьому офіційні доходи особи та її близьких родичів не могли дозволити їм придбати таку кількість майна”, – йдеться у матеріалах суду

Серед об'єктів нерухомості, придбаних Дубинським, дві квартири в 5-зірковому готелі Fairmont Grand Hotel на Подолі, шість земельних ділянок у селі Хотів, будинок в Солом'янському районі Києва та квартира в елітному житловому комплексі «Французький квартал».

Крім того, мати Дубинського, яку називають пенсіонеркою, стала власницею 19 об'єктів нерухомості та кількох автомобілів класу люкс. Його колишня дружина володіє сімома квартирами у Києві.

"Мати народного депутата, пенсіонерка, за останні п'ять років стала власницею 19 об'єктів нерухомості загальною вартістю близько мільйона доларів. Також їй належать два автомобілі Mercedes-Benz, два автомобілі BMW, автомобіль марки Toyota Land Cruiser, Maserati Coupe Cambiocorsa та ЗАЗ Vida", – зазначено у матеріалах.

Перевірка показала, що офіційний дохід родини Дубинських з 2003 по 2022 рік склав 19,57 млн ​​гривень, а загальна вартість їхнього майна - близько 58 млн гривень - майже втричі більша за офіційний доход.

Олександра Дубинського раніше було відправлено до СІЗО за звинуваченням у державній зраді і перебував під цілодобовим домашнім арештом нібито за контрабанду людини через державний кордон.

Слідство звинувачує його у проведенні інформаційної та підривної діяльності на користь Росії. Підозрюваний залишиться у СІЗО до 12 січня 2023 року.

Читайте також:

Ця хитрість вас точно здивує: насипте звичайну соду в кросівки та подивіться на результат

Що буде взимку з цінами на яйця та популярні крупи: з'явився важливий прогноз

Зверніть на це увагу: що потрібно перевірити в машині при заміні літніх шин на зимові