В умовах можливої ​​енергетичної нестабільності важливо мати можливість залишатися на зв'язку та мати доступ до інформації. У цьому українцям можуть допомогти різні технології інтернет-зв'язку, які дозволяють провайдерам забезпечувати з'єднання з мережею навіть під час вимкнення світла.

Докладніше про те, що українцям розповіли, що потрібно зробити, щоб Інтернет працював навіть якщо відключать світло, інформує Обозреватель.

Однією з таких технологій є xPON. Вона забезпечує доступ до Інтернету без електрики протягом близько 72 годин. Для використання xPON у квартиру необхідно провести оптоволокно. Живлення забезпечується через павербанк або інший пристрій з аналогічною функцією.

Інші технології, які дозволяють залишатися на зв'язку під час блекаутів, включають:

  • FTTx. Для її використання необхідно провести оптоволокно до багатоквартирного будинку. Живлення забезпечується через павербанк або інший пристрій з аналогічною функцією. Час роботи складає 4-8 годин, але в окремих випадках може досягати близько 72 годин.
  • DOCSIS. Для її використання потрібний телевізійний кабель. Живлення також забезпечується через павербанк або інший пристрій з аналогічною функцією. Час роботи складає 4-8 годин, але в окремих випадках може досягати близько 72 годин.
  • xDSL. Для її використання потрібний мідний телефонний кабель. Живлення забезпечується через павербанк або інший пристрій з аналогічною функцією. Час роботи складає 4-8 годин.

Як приєднатися до енергозберігаючих мереж

Для підключення до енергозберігаючих мереж необхідно знайти відповідного провайдера та подати заявку на підключення. Щоб інтернет провели якнайшвидше, краще поєднатися з сусідами.

Після підключення необхідно забезпечити автономну роботу інтернет-обладнання у квартирі чи приватному будинку. Для цього знадобляться:

  • павербанк або інше джерело безперебійного живлення для Wi-Fi-роутера, а також для термінала PON (за потреби);
  • спеціальні кабелі, через які можна під'єднати ці пристрої до павербанка чи безперебійника.

Які технології вибрати?

Вибір технології залежить від ряду факторів, включаючи:

  • Доступність технології у вашому регіоні.
  • Вартість підключення та обслуговування.
  • Тривалість роботи від акумулятора.
  • Швидкість інтернету.

Якщо вам потрібно залишатися на зв'язку протягом тривалого часу, то найкращим вибором буде xPON. Однак, якщо ви шукаєте більш доступну та швидку альтернативу, підійдуть FTTx, DOCSIS або xDSL.

Технології, які дозволяють залишатися на зв'язку під час блекаутів, є важливим інструментом для забезпечення інформаційної безпеки та стійкості за умов можливої ​​енергетичної нестабільності.

Читайте також:

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Вас обов'язково перевірять: що потрібно знати про перекази на картки та до чого готуватися

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого чекати