Часто крохмалисті сорти картоплі просто неможливо відварити без втрат. Картоплі спочатку сирі, а потім дивимося, і вже потріскалися та розповзлися. Звичайно ж, для різних салатів такий овоч вже не придатний.

Багато кулінарів ламають голову над цією проблемою. Навіть доводиться на ринку просити продавців підібрати сорти для "мундирки", для "смаження" і так далі. Але це не завжди спрацьовує.

А ось досвідчені кулінари знають секрет: під час варіння у воду з картоплею потрібно додати звичайний оцет.

Експерти запевняють, що на поверхні картоплі точно не з'являться тріщини, якщо у каструлі виявиться невелика кількість засобу.

При цьому достатньо всього п'яти крапель оцту, щоб зберегти шкірку нашої "мундирки" цілою.

До того ж ні смак, ні структура овочу, що термічно обробляється, не зміняться в гірший бік.

Читайте також:

Зверніть увагу на картоплю із зеленими плямами: чи можна її їсти і чим ви ризикуєте

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лавашу з сиром та картоплею

Ви точно будете здивовані: що таке маринована картопля і чому вона у льоху зберігається аж до весни

Про цей секрет розповідають не все: що потрібно зробити на городі, щоб наступного року картопля була величезною