Польські активісти, які вимагають запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, продовжують блокувати всі чотири пункти пропуску для українських вантажівок вагою понад 7,5 тонни. В результаті на кордоні вишикувалася черга на кілька кілометрів.

Докладніше про те, що українці масово їдуть на кордон з Польщею, щоб допомогти водіям, що застрягли, інформує Обозреватель.

За даними Держприкордонслужби України, кількість вантажівок у чергах на кордоні збільшилася до 11 000 машин з обох боків.

За час блокади кордону у чергах, що розтягнулися на кілометри, померло вже двоє водіїв. Українці, які живуть неподалік кордону, почали привозити на кордон їжу та воду для водіїв, які застрягли в чергах.

Один із лідерів протесту, польський ультраправий політик Рафал Меклер, скаржиться на погрози нібито від українців, які він отримує у соцмережах. Він також повідомив про переговори із польським прем'єром.

"Ми ознайомили урядову сторону з масштабами патології, породженої безвідповідальними рішеннями ЄС, а також несприятливими рішеннями української сторони (єЧерга)", – заявив він у соцмережах.

Українська сторона добивається переговорів за участю Польщі та ЄС. Однак Єврокомісія поки що не підтверджує отримання листа із запитом про моніторингову місію на українсько-польському кордоні.

"Ми бачимо свою роль у цій ситуації насамперед у сприянні дискусіям між польським урядом, українською владою та протестувальниками. Ми залишаємось на зв'язку з урядами і, звичайно, дуже уважно стежимо за ситуацією на місці, яка насправді напрочуд жахлива”, – зазначив представник Єврокомісії Адальберт Янц.

Читайте також:

Їх уже кілька тисяч: на кордон України з Польщею стягують величезну кількість вантажівок. Подробиці

Люди живуть у машинах: на кордоні України з Польщею зібралося понад дві тисячі автомобілів

Такого ще не було: у Польщі вже загрожують закрити ще один коридор з Україною. Що там сталось

Все дуже складно, машини пускають в один бік: що відбувається на кордоні України та Польщі