Кожен українець підтвердить, що в будь-якій галузі застосування: побуті, перукарському мистецтві, рукоділлі - ножиці мають бути гострими, інакше вони марні. Більше того, в це складно повірити, але ножиці є і одним з інструментів, що найчастіше використовуються на кухні. Вони використовуються для різання паперу, картону або алюмінієвої фольги, а також, можливо, трав, овочів і навіть м'яса та риби. Не дивно, що згодом кожна господиня шукає майстра по заточенню ножиць, адже леза ножиць рано чи пізно втрачають гостроту.

І справді, коли вже потрібно прикласти більше тиску, і ви більше не можете зробити розріз за один рух ножиць, то в цьому випадку залишається лише одне: заточити.

Варіантів заточування ножиць досить багато, і всі вони мають право на життя. Наприклад, є багато способів з використанням підручних засобів, наприклад, таких як: абразивний камінь, скло, наждачний папір або алюмінієва фольга.

Розглянемо, що потрібно зробити, щоб швидко наточити леза ножиць за допомогою голки. Це один із найпростіших способів заточування.

Щоб заточення пройшло швидко та успішно, слід почати з підготовки. Зробити це потрібно так:

  • видалити бруд спиртом чи рідиною для зняття лаку;
  • усунути дефекти.

Як нагострити ножиці голкою

Цей спосіб підходить для швидкого заточування звичайних побутових ножиць.

Що потрібно робити:

  • Беремо голку.
  • Максимально широко розкриваємо ножиці.
  • Вкладаємо голку в місці з'єднання лез.
  • Намагаємося «розрізати» голку так, щоб вона рухалася від основи до кінчиків, але не поперек.
  • Повторити до потрібного ефекту.

Зазвичай для заточування достатньо 10-20 рухів, залежно стану ножиць.

Читайте також:

Спробуйте - і ви здивуєтеся: як швидко заточити ножиці в домашніх умовах

Ножиці не допоможуть: на які недуги вказує волосся, що січеться

Потрібно лише один раз натиснути: як швидко відкрити банку з консервацією без ножа та ключа

Це стане в нагоді кожному: як без точилки заточити кухонні ножі