Одесу та Одеську область у неділю, 26 листопада, замело снігом. Через негоду на дорогах перевертаються машини та вантажівки.

Наразі в Одесі немає ні вітру, ні снігопаду – лише мороз. Міські дороги розчищені, на тротуарах слизько. Сновними магістралями можна проїхати, але більшість міжквартальних проїздів, дворів заповнені снігом і талою водою.

Єдине, через наслідки снігопаду та зледеніння досі обмежено рух трамваїв.

Як повідомили у прес-службі мерії міста, у зв'язку із зледенінням та ліквідацією наслідків стихії поки що закриті маршрути №20 та №21. Натомість на лінію вийшли автобуси. Крім того, скорочено чотири трамвайні маршрути: №1 і №7 - вони курсують до вулиці Паустовського, №3 і 27 - до 11-ї станції Люстдорфської дороги.

Проте вночі негода вирувала з неймовірною силою. Фото та відео снігу на Одещині надали місцеві телеграм-канали.

До речі, через негоду частина Одеської області залишилася без світла через негоду. Так, у ДПЕК "Одеські електромережі" повідомили, що частина Київського району Одеси залишилася без світла через аварійне відключення обладнання на одній із високовольтних підстанцій міста.

Зараз на вулицях Одеси все ще залишаються обірвані дроти електромереж.

Через погіршення погоди траса М-15 Одеса—Рені повністю перекрита для всіх видів транспорту.

"Інформацію про зняття заборони та відновлення руху автотранспорту буде надано додатково", — повідомили в Службу відновлення розвитку інфраструктури в Одеськой области.< /span>

Через негоду на трасі "Одеса - Рені" сталося кілька ДТП, у тому числі перекинулася вантажівка із зерном. Вже відомо про двох постраждалих.

До речі, у понеділок, 27 листопада 2023 року, усі одеські школи працюватимуть у дистанційному режимі.

Нагадаємо, що негода на півдні України вирує вже третю добу. За цей час рятувальники звільнили зі снігового полону 900 автомобілів та надали допомогу 1500 людям. Найскладнішою ситуація досі залишається на Одещині: там перекрито дві дороги державного значення. У кучугурах застрягли десятки машин. Зі снігу витягували автобус із 18 пасажирами на борту.

В одному з районів вчасно дістатися пологового будинку породілля змогла лише за допомогою рятувальників. До лікарні її довезли спецмашиною у супроводі снігоприбиральної техніки.

Дещо полегшилася ситуація на Миколаївщині – вночі вдалося розчистити київську трасу. Утрудненим рух залишається під Первомайськом, закрито також Кишинівську трасу. І незважаючи на те, що снігопад має припинитися вже сьогодні – в області досі оголошено червоний рівень небезпеки.

Читайте також:

Це дуже погана прикмета: чому з настанням темряви не рекомендується дивитися у вікно

Історик розповів, як Путін хотів розділити Україну на три частини, залишивши західну частину у спокої.

Насолоджуватиметеся і взимку, і навесні: як зробити домашній "живчик" з пізніх сортів яблук

Ситуація складна: українці масово їдуть на кордон із Польщею, щоб допомогти водіям, що застрягли.