Ринок нерухомості в Україні перебуває у постійній динаміці. І в передноворічний період багатьох цікавить питання оренди квартир – хто винаймати житло на час вечірок, а хто змінити місце проживання. І тому потрібно знати, що зараз відбувається на ринку нерухомості в Україні.

Докладніше про те, що буде з цінами на оренду квартир після Нового року, інформує ТСН.

За прогнозами президента Асоціації фахівців з нерухомості Юрія Пити, до весни 2024 року не очікуються серйозні зміни на ринку оренди. Передбачається, що ціни залишаться на колишньому рівні, можливі лише незначні коливання не більше 5%. Проте вже у весняний період можливо піде підвищення цін.

На думку експерта, цей прогноз спирається на певні фактори. У міру повернення людей до роботи та збільшення можливостей в оренді попит на житло неминуче зростає. Це особливо стосується столиці, яка завжди залишалася мегаполісом, позбавленим серйозних причин для відсутності попиту.

Юрій Піта також наголосив, що в основному ціну на оренду формує попит. Якщо житло здається всього за пару днів, це говорить про його високу активність, що, у свою чергу, призведе до збільшення цін. Ще одним фактором є обстановка в галузі безпеки, яка може вплинути на переваги орендарів та їх вибір.

Експерт підкреслив, що, незважаючи на можливі чутки про проблеми з безпекою, що спостерігаються у місті та регіоні, це швидше вплине на переваги орендарів, ніж на ціни. Так, в умовах підвищеної напруженості може бути надано перевагу приміщенням на нижчих поверхах для підвищення рівня безпеки.

Юрій Піта також зауважив, що ринок оренди залишається стабільним із потенціалом для зростання цін. Він також зазначив, що взимку попит на оренду нерухомості знижується через неприємні умови переїзду, але в той же час у цей час можна знайти привабливі квартири за нижчими цінами.

Читайте також:

Їх уже кілька тисяч: на кордон України з Польщею стягують величезну кількість вантажівок. Деталі

Люди живуть у машинах: на кордоні України з Польщею зібралося понад дві тисячі автомобілів

Такого ще не було: у Польщі вже загрожують закрити ще один коридор із Україною. Що там сталось