Сім'ї російських громадян, які були піддані призову на військову службу, виступили з відкритим зверненням, висловивши своє невдоволення з приводу безстрокової мобілізації в країні.

У заяві родичі мобілізованих громадян висловлюють серйозні звинувачення на адресу російської держави. Вони стверджують, що влада "відвернулась від тих, хто першим відгукнувся на їх заклик про допомогу". Родичі вважають, що їх близьких, які відгукнулися на заклик, зрадили, а держава не виконує своїх обіцянок щодо безпеки та стабільності.

Основна скарга полягає в тому, що багато хто з мобілізованих опинився в зоні військових дій в Україні, незважаючи на запевнення президента про те, що резервістів не покликатимуть, і що завдання на передовій виконують лише професійні військовослужбовці. Родичі висловлюють гіркоту з приводу того, що ці обіцянки виявилися порожніми словами, і страх того, що багато їх близьких, можливо, не повернуться додому.

У зверненні також порушується питання щодо компенсацій, які держава пропонує сім'ям мобілізованих. Родичі стверджують, що спроби "заткнути" їх виплатами та пільгами, особливо посилаючись на трагічну подію, що сталася у Курську, не приносять розради. Вони висловлюють своє невдоволення з приводу того, що вартість життя та безпека їхніх близьких зводиться до фінансових компенсацій.

Особливе обурення викликає також помилування засудженого на 22 роки колонії суворого режиму Дениса Горіна, який скоїв серію вбивств та канібалізм. Родичі вважають це несправедливим, наголошуючи на тому, що держава звільняє злочинців, замість того, щоб захищати тих, хто служить на фронті.

Звернення завершується висловлюванням занепокоєння негативною селекцією в суспільстві і викликає перегляд стратегії розвитку, щоб повернутися до цінностей і принципів, які роблять суспільство більш справедливим і безпечним.

Читайте також: