На останній прес-конференції у Брюсселі держсекретар США Ентоні Блінкен висловив ясну та тривалу підтримку НАТО щодо України.

Блінкен наголосив, що незважаючи на необхідність продовження реформ у країні, Україна вже посіла своє місце за столом Альянсу.

Під час конференції держсекретар наголосив, що всі члени НАТО висловились за потужну підтримку України. Блінкен наголосив, що альянс затверджує свої наміри надати країні не лише солідну, а й тривалу підтримку. Підтримка, за словами Блінкена, є важливим аспектом, необхідним для того, щоб протистояти агресивній війні Росії та забезпечити стратегічну поразку кремля в цьому контексті.

Держсекретар також звернув увагу на вже надану допомогу з боку США та європейських країн.

Він повідомив, що США виділили Україні близько 77 мільярдів доларів, тоді як європейські союзники надали понад 100 мільйонів доларів.

Блінкен наголосив, що майбутнє України лежить у будівництві вільної та динамічної демократії. Проте він додав, що її інтеграція до НАТО та Євросоюзу залежатиме від успішності проведення необхідних реформ у країні. На новій Раді Україна-НАТО були обговорені деякі проблеми з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, але держсекретар підкреслив, що Україна тепер бере активну участь у роботі Альянсу і займає своє місце за столом НАТО.

Читайте також: