30 листопада у Скоп'є у Північній Македонії розпочалося міністерське засідання ОБСЄ, куди запросили і голову МЗС Росії Сергія Лаврова. Це, до речі, перший із початку повномасштабної війни в Україні візит Лаврова до країни ЄС. Більше того, напередодні зустрічі Північна Македонія на короткий час зняла заборону на польоти з Росії, щоби дозволити Лаврову приїхати. Ось тільки радість від цього візиту зазнали небагато людей.

Так, низка дипломатів залишила зал міністерського засідання ОБСЄ, яке проходить у Північній Македонії, коли почав виступати міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Про це стало відомо з трансляції засідання.

Після оголошення про виступ Лаврова низка учасників заходу почали вставати зі своїх місць, виходити чи говорити телефоном. Російський міністр, який зауважив, що зал під час його виступу порожніє, почав огризатися і попросив, щоб його "залишили на самоті".

Наприклад, країни Балтії та Польща назвали присутність Росії морально неправильною.

"Морально неправильно сидіти за столом з агресором, який організовує геноцид в Україні та веде повномасштабну агресивну війну проти України", - заявив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкни.

Зазначимо, що Північна Македонія, нинішній голова ОБСЄ, заявила, що Лаврова було запрошено на зустріч, щоб вийти з глухого кута і забезпечити "виживання організації". ОБСЄ не працює, тому що Росія використовує своє право вето, щоб заблокувати цю роботу.

За підсумками засідання, 36 країн на Раді міністрів ОБСЄ (це члени ЄС та ще 9 країн) закликали Росію негайно припинити війну проти України та повністю вивести всі війська та техніку з української території.

Сам Лавров під час виступу повторював основні тези російської пропаганди про "державний переворот" в Україні та "8 років каральної операції на Донбасі".

Більше того, глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції у Скоп'є в п'ятницю, 1 грудня, заявив, що "ОБСЄ як організація деградувала, а її майбутнє викликає почуття байдужості" ;.

Читайте також:

Пригостили горілкою та закускою з миш'яком: загадкові дівчата отруїли відразу 24 російські окупанти, які вимагали розваг

Йому вже зовсім погано: режисера фільмів "Екіпаж" та "Тайговий роман" терміново перевели до реанімації. Шанувальники моляться

У Кремлі кидатимуться стільцями: Фінляндія завдала несподіваного удару по росіянам