Житлові субсидії призначені допомогти українцям пережити складний фінансовий опалювальний сезон, коли ціни на опалення зашкалюють і споживання газу збільшується. Але в новому році деякі українці можуть втратити виплати від держави.

Докладніше про те, хто з українців залишиться без субсидій у новому році, інформує Обозреватель.

Повідомляється, що у 2023 році деякі мешканці України можуть втратити право на житлову субсидію у разі, якщо у них виникнуть заборгованості з оплати за житло протягом трьох місяців та сума перевищить 680 гривень. Про це повідомила Олена Охріменко, директор департаменту Пенсійного фонду, виступаючи в ефірі "Суспільного". Вона зазначила, що субсидію можуть призупинити, якщо громадяни мають виникнути заборгованості.

Вона додала, що у разі, якщо заборгованість виникла протягом трьох місяців, і її сума перевищить 680 гривень, і не буде погашена, Пенсійний фонд може тимчасово призупинити призначення субсидії доти, доки людина не укладе договір про реструктуризацію або не погасить заборгованість.

Зазначимо, згідно з рішенням уряду, субсидія призначається, якщо витрати на комунальні послуги перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу сім'ї до завершення військового стану та протягом 1 місяця після його скасування. У неопалювальний сезон розмір субсидії варіюється від 350 до 400 гривень у середньому.

Читайте також:

Хто з українців зможе отримати підвищені пенсії у розмірі 8 тисяч гривень

Хто із пенсіонерів може претендувати на доплати до 3 тисяч гривень

Якою має бути ваша зарплата, щоб отримувати пенсію у 5 тисяч гривень