Росія та російська еліта боїться лише одного – США та американської еліти. У Кремлі вважають Америку ворогом номер один, і рядові росіяни (які ходять у туалет у кущі й живуть у напіврозвалених дерев'яних халупах) вважають, що американці живуть ідеєю захоплення "великої Росії". Але правда виглядає зовсім інакше - американцям все одно на росіян, а США набагато розвиненіші, ніж РФ, у тому числі в озброєнні.

Докладніше про те, що США вперше з часів "холодної війни" покажуть ракетну міць, інформує УНІАН.

Відповідно до інформації видання Nikkei Asia, представник тихоокеанської армії США, Роб Філліпс, повідомив про плани розміщення наземних ракет середньої дальності в Індо-Тихоокеанському регіоні у 2024 році. Це робиться в рамках зміцнення стратегії заборони Китаю після закінчення Холодної війни. Очікується, що арсенал увімкне наземні версії Standard Missile-6 (SM-6) і крилату ракету Tomahawk з дальністю польоту від 500 до 2700 кілометрів. Подробиці про місце та час розміщення американських ракет Філліпс не уточнив.

Це перше розгортання ракет середньої дальності після закінчення терміну дії Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності у 2019 році. Відповідно до цієї угоди, підписаної з Радянським Союзом у 1987 році, заборонялося країнам розробляти та володіти наземними ракетами з дальністю від 500 до 5500 кілометрів.

Наголошується, що Китай продовжує збільшувати свій збройний арсенал ракет середньої та малої дальності, тоді як терміном Договору були пов'язані Сполучені Штати. Згідно з річним звітом Пентагону про військову міць Китаю, Пекін в даний час має у своєму розпорядженні 1500 ракет з дальністю від 1000 до 5500 кілометрів.

Анкіт Панда, старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний світ, зазначив, що збройні сили США розгорнуть ракети середньої дальності переважно на своїй території, головним чином на Гуамі. Ротаційне розгортання військових сил союзників може бути готовим до використання в періоди криз, проте це сильно залежить від майбутньої політичної динаміки.

Читайте також:

Дикі та голодні: у мережі показали, як війська Путіна грабують приватний будинок на Херсонщині. Відео

Це почалося ще до 1991 року: у ГУР розповіли, як готувалося повномасштабне вторгнення в Україну

Це вже перебір: медкомісія вирішила посміятися з українського захисника, у якого не функціонує нога