Огородники, маючи багатий досвід, поділилися цінними порадами щодо зберігання капусти після збирання врожаю.

Адже часто буває так, що старанна робота на городі не закінчується з моменту збирання плодів – виникає нове завдання, як зберегти свіжість та якість продукції в процесі довгострокового зберігання. Коли справа стосується капусти, досвідчені городники виділяють кілька поширених помилок, які слід уникати, щоб запобігти її засиханню та псуванню.

Насамперед важливо приділити увагу самій капусті.

При зберіганні необхідно залишити на качанах 2-3 верхніх листів, що криють, і 2 см качан. Ці елементи відіграють важливу роль у збереженні вологи, а також є природним захистом від потенційних патогенів.

Крім того, не слід допускати щільного розміщення капусти у закритих приміщеннях із сухим повітрям. Капуста, подібно до інших овочів, потребує можливості "дихати". Тому місце зберігання повинне забезпечувати оптимальні умови, підтримуючи температурний режим від +1 до -1 градуса та рівень вологості в межах 90-95%.

Важливим моментом є спосіб укладання капусти.

Не варто складати її у великі купи або поміщати в мішки, що не пропускають повітря. Оптимальним варіантом буде формування невеликих стопок із кочанів. Для кращої вентиляції рекомендується періодично змінювати орієнтацію качан – то вгору, то вниз.

Дотримуючись цих рекомендацій, можна забезпечити успішне та тривале зберігання капусти, зберігаючи її свіжість та корисні властивості для майбутнього використання.