Не повірите, але існує невеликий, але дуже корисний хитрий спосіб, який зробить ваше життя на кухні набагато комфортнішим.

Іноді навіть найпростіше завдання, таке як приготування страви на сковороді, може стати джерелом роздратування через бризки олії, які не тільки обпалюють, а й псують чистоту навколо.

Можливо, ви ще не знайомі з тим, як правильно додавати олію на сковороду? Давайте розглянемо цей момент детальніше.

Досвідчені кулінари вже давно знають, що є оптимальний момент для додавання олії на сковороду, щоб уникнути неприємних бризок на шкірі та кухонних поверхнях. І цей метод насправді досить простий.

Отже, щоб уникнути бризок олії, слід налити його в попередньо розігріту сковороду. При додаванні олії на холодну поверхню і подальшому включенні вогню відбувається різка зміна температури, що викликає бризки. Цікавий момент: кількість олії не має значення, бризки все одно будуть.

Однак є один важливий момент: не слід встановлювати надто високу температуру. Достатньо вибрати середній рівень тепла.

Тепер, коли ви знаєте, як уникнути бризок олії на сковороді, постає питання: як визначити, що сковорода досить розігріта? Сучасні моделі часто мають індикатори, що сигналізують про готовність поверхні. У разі відсутності індикатора, просто піднесіть руку на безпечну відстань від сковороди. Якщо ви відчуєте тепло, то вона вже досить гаряча.

Якщо йдеться про розігрів сковороди з олією, то найкраще робити це на помірному вогні. Це особливо важливо для сковорід з антипригарним покриттям або чавунними, щоб уникнути втрати властивостей чи перегріву. Такий підхід зробить ваш процес приготування більш зручним і приємним.