Якщо ви помітили, що речі після прання виглядають так, ніби на них залишився порошок, або є плями чи цятки, ймовірно, проблема криється у лотку для пральних засобів. На перший погляд здається, що там немає жодного джерела бруду, оскільки вода постійно змиває порошок чи гель для прання, але насправді справа не така проста.

Якщо ви хочете позбутися грибка і плісняви у лотку, а також забезпечити йому нормальне провітрювання, слід пам'ятати про ретельне протирання та залишання його відкритим після кожного прання.

Проте, якщо ваш лоток вже значно забруднився, ось для вас ефективний розчин:

  • 50 мл перекису водню 3%
  • 3 ст. ложки соди харчової
  • 3 ст. ложки господарського мила

Вам знадобиться пластикова пляшка, до якої слід додати перекис, соду і дрібно натерте мило. Потім ретельно перемішайте, аби утворилася пінна суміш. Покладіть лоток у миску та застосуйте отриманий засіб з використанням старої зубної щітки, розподіляючи його по поверхні. Залиште протягом півгодини, кожні 5-10 хвилин обробляючи щіткою.

Через 30 хвилин протріть всі місця вологою губкою. Де важко дістатися, використовуйте щітку. Результат не заставить себе чекати - бруд легко видаляється. Після чищення залиште лоток для висихання, а потім поверніть його в пральну машину. Тепер якість прання буде на вищому рівні, а лоток виглядатиме, як новий.

Крім того, можливою причиною плям на одязі може бути накип у пральній машині. Для того, щоб його позбутися, крім лотка треба почистити також барабан та фільтр.

Щоб очистити барабан, можна запустити порожню машину на високій температурі, додавши в барабан 2 склянки оцту. Це допоможе розкласти накип та видалити неприємні запахи.

Також можна використати кислотні засоби. Для цього необхідно додати засіб від накипу відповідно до інструкцій на упаковці та запустити пральну машину пратись при високій температурі.

Ще однією можливою причиною запаху на одязі можуть бути відкладення на ущільненнях та дверцятах пральної машини. Їх треба протерти дверцята машини м'якою ганчіркою, замоченою в розчині соди та води.

Читайте також:

Машинку доведеться викинути: які речі в жодному разі не можна прати в пральній машині

Ви здивуєтеся: навіщо досвідчені господині насипають сіль у пральну машину. Це допомагає ліквідувати важливу проблему

Що можна зробити, щоб пральна машина не стрибала під час віджимання білизни