Для економії часу та грошей багато господинь вдаються до заморожування продуктів, але варто пам'ятати, що не всі продукти підтримують цей процес, перетворюючись на непридатну для вживання речовину за низьких температур.

Про це пише mhealth.

Існують певні продукти, які категорично не слід заморожувати:

Молочні продукти: Все, що виготовлене з молока і не призначене для морозильної камери, не рекомендується заморожувати. Це може призвести до утворення згустків або розсипчастої маси замість сиру або сметани.

Розморожене м'ясо: Заморожувати м'ясо або фарш можна лише один раз. Повторне заморожування з подальшим зберіганням може призвести до розчинення волокон м'яса та появи неприємного запаху. Крім того, тривале розморожування без приготування сприяє розмноженню бактерій.

Газовані напої: Заморожування алюмінієвої банки газування може призвести до її вибуху. Краще охолоджувати газовані напої в холодильнику, уникаючи морозильної камери.

Картопля: Картоплю для заморожування слід обробляти за спеціальною технологією, інакше вона стане пухкою та сирою. Зберігання картоплі у холодильнику також не рекомендується; краще використовувати паперовий пакет без доступу до сонячного світла.

М'які сири: Через великий вміст рідини при заморожуванні порушується структура продукту, внаслідок чого всередині з'являються водянисті грудочки, які зменшують зовнішню привабливість продукту, також суттєво псується смак.

Смажені продукти: Після заморожування смаженої їжі є високий ризик отруїтися такою їжею, тому що шкідливі мікроорганізми після заморожування починають жити з новими силами. У будь-якому випадку ні смаку улюблених страв, ні чудової хрусткої скоринки, яка властива смаженим продуктам, ви після заморозки не отримаєте - страва буде в'язкою та водянистою.

Читайте також:

Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Є в будь-якому магазині: названі продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я