Для того, щоб сніданок був корисним і надавав енергії надовго, але при цьому покращував роботу внутрішніх органів і навіть склад крові, важливо вибирати правильні продукти. Експерт у галузі харчування рекомендує орієнтуватися на каші з низьким глікемічним індексом.

Про це повідомляє Instagram ¦нутриціолога Віри Курін.

Глікемічний індекс відбиває швидкість, з якою глюкоза надходить у кров. Що цей показник, то швидше відбувається підйом рівня глюкози.

Експерт пропонує обирати такі сніданки:

  1. Вівсянка (довгого варіння): багата на розчинні волокна, що сприяють зниженню рівня холестерину. Вівсянка також містить білок, вітаміни групи B та магній.

  2. Кіноа: має повний амінокислотний склад і є відмінним джерелом білка. Кіно багата залізом, магнієм, фосфором та іншими мінералами.

  3. Гречка: містить багато калію, магнію, цинку та вітамінів групи B. Відрізняється високим вмістом антиоксидантів.

  4. Ячмінь перлинний: багатий на клітковину, що позитивно впливає на здоров'я кишечника. Джерело вітамінів групи B, заліза та магнію.

  5. Сочевиця: відмінне джерело білка, особливо цінне для вегетаріанців. Містить фолієву кислоту, залізо та калій.

  6. Квасоля: високий вміст білка, клітковини та мінералів. Сприяє зниженню рівня холестерину та підтримці стабільного рівня цукру в крові.

  7. Бурий рис: багатий на клітковину, мінерали та вітаміни групи B. Допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові.

Крім того, існує список круп, які не вимагають промивання перед варінням, включаючи булгур, геркулесові пластівці, вівсянку, манку, кус-кус, ячмінну та кукурудзяну крупу. Однак для пшона, рису, перлівки, гречки, сочевиці, гороху або нуту рекомендується обов'язкове промивання перед приготуванням.

Читайте також:

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.

Що потрібно знати про податок на квартиру та до чого готуватися власникам житла наступного року

Обов'язково це зробіть: як продовжити роботу звичайних батарейок, щоб не витрачати гроші на нові