Для того, щоб сніданок був корисним і надавав енергії надовго, але при цьому покращував роботу внутрішніх органів і навіть склад крові, важливо вибирати правильні продукти. Експерт у галузі харчування рекомендує орієнтуватися на каші з низьким глікемічним індексом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПро це повідомляє Instagram ¦нутриціолога Віри Курін.
Глікемічний індекс відбиває швидкість, з якою глюкоза надходить у кров. Що цей показник, то швидше відбувається підйом рівня глюкози.
Експерт пропонує обирати такі сніданки:
-
Вівсянка (довгого варіння): багата на розчинні волокна, що сприяють зниженню рівня холестерину. Вівсянка також містить білок, вітаміни групи B та магній.
-
Кіноа: має повний амінокислотний склад і є відмінним джерелом білка. Кіно багата залізом, магнієм, фосфором та іншими мінералами.
-
Гречка: містить багато калію, магнію, цинку та вітамінів групи B. Відрізняється високим вмістом антиоксидантів.
-
Ячмінь перлинний: багатий на клітковину, що позитивно впливає на здоров'я кишечника. Джерело вітамінів групи B, заліза та магнію.
-
Сочевиця: відмінне джерело білка, особливо цінне для вегетаріанців. Містить фолієву кислоту, залізо та калій.
-
Квасоля: високий вміст білка, клітковини та мінералів. Сприяє зниженню рівня холестерину та підтримці стабільного рівня цукру в крові.
-
Бурий рис: багатий на клітковину, мінерали та вітаміни групи B. Допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові.
Крім того, існує список круп, які не вимагають промивання перед варінням, включаючи булгур, геркулесові пластівці, вівсянку, манку, кус-кус, ячмінну та кукурудзяну крупу. Однак для пшона, рису, перлівки, гречки, сочевиці, гороху або нуту рекомендується обов'язкове промивання перед приготуванням.
Читайте також:
Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.
Що потрібно знати про податок на квартиру та до чого готуватися власникам житла наступного року
Обов'язково це зробіть: як продовжити роботу звичайних батарейок, щоб не витрачати гроші на нові