Батьки часто готують дітям каші на сніданок, адже це швидко, зручно і не потребує великих витрат. Однак, виявляється цей традиційний для дорослих сніданок, який не завжди підходить дитячому організму. І навіть може йому зашкодити.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПро це повідомила нутриціолог Аліна Адамович у Instagram.
Вона назвала кілька причин, чому каші на сніданок для дітей – не найкраще рішення.
-
Необроблені зерна: містять антипоживні речовини, що завдають шкоди кишечнику та загальному здоров'ю.
-
Високий глікемічний індекс: сприяє швидкому підвищенню рівня цукру в крові.
-
Мінімальна кількість клітковини: каші швидкого приготування часто бідні на клітковину.
-
Корове молоко: може викликати реакції непереносимості у дітей, а також має високий рівень вуглеводів.
-
Велика кількість вуглеводів: робить сніданок схожим на десерт, особливо при додаванні цукру, сиропів та фруктів.
На думку Адамовича, каші, перемелені на борошно для дітей, можуть викликати додаткове зростання рівня цукру, а також не сприяють формуванню вміння жувати та освоєнню текстурної їжі.
Однак, незважаючи на перераховані недоліки, каші можуть бути корисними, якщо:
- Це глютенфрі-каші, крім манки.
- Це цілісні зерна, попередньо правильно підготовлені, наприклад, замочені.
- Каша - не основа сніданку, а лише його частина.
- Кашузбалансовано комбінують з хорошими жирами, білком або додають ягоди та горіхи замість фруктів та сиропів.
Загалом, різноманітність у продуктах на сніданку є ключем до формування здорової харчової поведінки та раціону у дітей.
Читайте також:
Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я
Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд
Є в будь-якому магазині: названі продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я