Батьки часто готують дітям каші на сніданок, адже це швидко, зручно і не потребує великих витрат. Однак, виявляється цей традиційний для дорослих сніданок, який не завжди підходить дитячому організму. І навіть може йому зашкодити.

Про це повідомила нутриціолог Аліна Адамович у Instagram.

Вона назвала кілька причин, чому каші на сніданок для дітей – не найкраще рішення.

  1. Необроблені зерна: містять антипоживні речовини, що завдають шкоди кишечнику та загальному здоров'ю.

  2. Високий глікемічний індекс: сприяє швидкому підвищенню рівня цукру в крові.

  3. Мінімальна кількість клітковини: каші швидкого приготування часто бідні на клітковину.

  4. Корове молоко: може викликати реакції непереносимості у дітей, а також має високий рівень вуглеводів.

  5. Велика кількість вуглеводів: робить сніданок схожим на десерт, особливо при додаванні цукру, сиропів та фруктів.

На думку Адамовича, каші, перемелені на борошно для дітей, можуть викликати додаткове зростання рівня цукру, а також не сприяють формуванню вміння жувати та освоєнню текстурної їжі.

Однак, незважаючи на перераховані недоліки, каші можуть бути корисними, якщо:

  1. Це глютенфрі-каші, крім манки.
  2. Це цілісні зерна, попередньо правильно підготовлені, наприклад, замочені.
  3. Каша - не основа сніданку, а лише його частина.
  4. Кашузбалансовано комбінують з хорошими жирами, білком або додають ягоди та горіхи замість фруктів та сиропів.

Загалом, різноманітність у продуктах на сніданку є ключем до формування здорової харчової поведінки та раціону у дітей.

Читайте також:

Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Є в будь-якому магазині: названі продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я