Наукові дослідження, які проводилися різними групами вчених незалежно один від одного, виявили, у який час краще вечеряти, щоб уникнути серйозних проблем зі здоров'ям. Усі вони зійшлися на тому. що вечеряти після 21 години вечора – небезпечно для здоров'я.

Про це пише Nature Communications.

Зокрема, вчені з університету Сорбонна в Парижі виявили, що у людей, які вечеряють після 21:00, збільшується ризик серцево-судинних захворювань, включаючи інсульт та серцевий напад. Семирічне дослідження, в якому брали участь 100 тисяч осіб, наголосило, що час останнього прийому їжі має важливе значення для здоров'я.

Третина учасників дослідження вечеряла після 21:00, ще третина воліла вечерю до 20:00. Протягом дослідження у 2 тис. осіб виникли серйозні проблеми із серцево-судинною системою. Імовірність інсульту у тих, хто їв після 21:00, зросла на 28%, пов'язана із підвищенням артеріального тиску та рівня цукру в крові.

Доктор Дана Коен, фахівець у галузі здорового харчування, рекомендує ідеальний час для останнього прийому їжі в межах 17:00-19:00. Вона також зазначила, що чим пізніше вечеря, тим менше слід вживати порцію, щоб підтримувати здоров'я.

Дієтологи при цьому закликають не відмовлятися від вечері, навіть якщо намагаєтеся скинути вагу. В ідеалі вечеряти потрібно не пізніше ніж за 3 години до сну. Якщо необхідна вечеря пізніше, контролюйте розмір порції. Приділяйте увагу балансу білків, жирів та вуглеводів у вечері. Віддайте перевагу легким і легкозасвоюваним продуктам, що сприяють легкому перетравленню.

Читайте також:

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.

Що потрібно знати про податок на квартиру та до чого готуватися власникам житла наступного року

Обов'язково це зробіть: як продовжити роботу звичайних батарейок, щоб не витрачати гроші на нові