Бульйон з кісток є унікальним кулінарним шедевром, який служить основою для приготування безлічі інших страв.

Тривале варення кісток у бульйоні дозволяє їм виділити всі свої корисні мінерали та мікроелементи, пише TSN.UA.

Секрет ідеального кісткового бульйону:

  • Для прискорення процесу приготування та досягнення насиченого смаку слід запекти кістки в духовці протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Приготування бульйону займає приблизно 3-4 години. За 1,5 години до завершення додайте в каструлю цибулю, середню моркву, зубчик часнику, селера, горошини перцю та лавровий лист.
  • Прагніть приготувати додаткову кількість бульйону. Запаси, що залишилися, можна заморозити та пізніше додати до різних основних страв, таких як супи, м'ясні страви та соуси

Користь бульйону з кісток:

  • Бульйон, збагачений колагеном, сприятливо впливає на кісткову та сполучну тканину, і позитивно позначається на волоссі, нігтях та шкірі.
  • Завдяки наявності глютену такий бульйон позитивно впливає на мікрофлору кишечника і запобігає проблемам із ШКТ.
  • Присутність амінокислоти проліну в бульйоні сприяє зміцненню імунітету, прискорюючи процес одужання від простудних захворювань та сприяючи швидкому загоєнню ран.
  • Кістковий бульйон, що містить глюкозамін та хондроїтин, є невід'ємним засобом при лікуванні запальних процесів у суглобах, знижуючи запалення та зменшуючи біль.
  • Гліцин, що міститься в кістках, регулює якість сну, забезпечуючи легкість засинання та неспання вранці, повні енергії.
  • Кістковий бульйон діє як ефективний засіб від болю, здатний знімати головний біль, м'язові та суглобові болі завдяки високому вмісту різних амінокислот.
  • Споживання такого бульйону може стимулювати метаболізм, сприяючи спалюванню зайвого жиру та збільшення м'язової маси.

Читайте також:

Бульйон буде ідеально прозорим і наваристим: хитрість, яку використовували наші бабусі

Весь секрет у бульйонному кубику: рецепт ситних котлет із гречки, які замінять м'ясні

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві