Бульйон з кісток є унікальним кулінарним шедевром, який служить основою для приготування безлічі інших страв.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТривале варення кісток у бульйоні дозволяє їм виділити всі свої корисні мінерали та мікроелементи, пише TSN.UA.
Секрет ідеального кісткового бульйону:
- Для прискорення процесу приготування та досягнення насиченого смаку слід запекти кістки в духовці протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
- Приготування бульйону займає приблизно 3-4 години. За 1,5 години до завершення додайте в каструлю цибулю, середню моркву, зубчик часнику, селера, горошини перцю та лавровий лист.
- Прагніть приготувати додаткову кількість бульйону. Запаси, що залишилися, можна заморозити та пізніше додати до різних основних страв, таких як супи, м'ясні страви та соуси
Користь бульйону з кісток:
- Бульйон, збагачений колагеном, сприятливо впливає на кісткову та сполучну тканину, і позитивно позначається на волоссі, нігтях та шкірі.
- Завдяки наявності глютену такий бульйон позитивно впливає на мікрофлору кишечника і запобігає проблемам із ШКТ.
- Присутність амінокислоти проліну в бульйоні сприяє зміцненню імунітету, прискорюючи процес одужання від простудних захворювань та сприяючи швидкому загоєнню ран.
- Кістковий бульйон, що містить глюкозамін та хондроїтин, є невід'ємним засобом при лікуванні запальних процесів у суглобах, знижуючи запалення та зменшуючи біль.
- Гліцин, що міститься в кістках, регулює якість сну, забезпечуючи легкість засинання та неспання вранці, повні енергії.
- Кістковий бульйон діє як ефективний засіб від болю, здатний знімати головний біль, м'язові та суглобові болі завдяки високому вмісту різних амінокислот.
- Споживання такого бульйону може стимулювати метаболізм, сприяючи спалюванню зайвого жиру та збільшення м'язової маси.
Читайте також:
Бульйон буде ідеально прозорим і наваристим: хитрість, яку використовували наші бабусі
Весь секрет у бульйонному кубику: рецепт ситних котлет із гречки, які замінять м'ясні