У перспективі 2024 року на фінансовому ринку України планується девальвація національної валюти, і прогнозується, що курс долара може досягти позначки 40 гривень, підтримуючи поточний тренд девальвації гривні.

Про це повідомляє 24 канал.

Економіст Борис Кушнірук наголошує на складності передбачення остаточного значення курсу, а також звертає увагу на необхідність вирішення актуальних проблем, особливо на кордоні, що становить серйозну загрозу для торгівлі. Він пропонує впровадження регулярних етапів девальвації гривні з боку Національного банку, щоб запобігти можливим спекуляціям на невизначеності валютного курсу.

"Відповідно, яким буде курс вирішує лише одна інституція – Нацбанк. І тут ми переходимо до ситуації, коли дії Нацбанку абсолютно непрогнозовані”, зазначив Кушнірук.

Експерт також зазначає, що зростання курсу долара все одно неминуче, особливо з огляду на можливе скорочення фінансової підтримки для України з боку світових фінансових інституцій.

Економіст Данило Монін теж висловлює думку, що вплив на курс валюти залежатиме від зовнішнього фінансування. У разі отримання підтримки з-за кордону державний борг країни зросте, і курс долара може встановитись на рівні 40,7 гривень.

Інакше за відсутності зовнішніх інвестицій Україні доведеться самостійно компенсувати внутрішній дефіцит, що може призвести до збільшення курсу до 45-50 гривень. Вже затверджений бюджет України на 2024 рік передбачає збільшення курсу із 40,7 до 42,1 гривні.

Читайте також:

Хто з українських жінок зможе отримати непогану допомогу у 25 тисяч доларів: що для цього потрібно

Дуже непогана підтримка: хто з українців зможе отримати допомогу у розмірі 5000 доларів

Люди почали підходити до обмінників: експерт розповів, що буде з курсом долара до Нового року