Деякі українські пенсіонери можуть скористатися державними пільгами для оплати комунальних послуг за дотримання певних умов.

Про це йдеться в матеріалі 24 канали.

Існує можливість не платити за комунальні послуги для пенсіонерів, які проживають у сільській місцевості та займалися певними професіями.

Пільга надається у розмірі 100% для оплати комунальних послуг, а також для придбання твердого та рідкого пічного палива та скрапленого газу.

Це право стосується пенсіонерів, які працювали в наступних сферах:

  • Вчителі;
  • Медичні та фармацевтичні працівники;
  • Фахівці із захисту рослин;
  • Працівники музеїв та бібліотек;
  • Працівники культурних та освітніх закладів.

Важливо зазначити, що для отримання пільги середньомісячний дохід на одного члена сім'ї за останні пів року не повинен перевищувати встановлений розмір, що становить 3 760 гривень у поточному 2023 році у контексті податкової соціальної пільги.

Громадянам слід звертатися по пільгу рік після подання відповідної заяви. Заяву можна подати особисто у сервісних центрах Пенсійного фонду України, через уповноважених представників виконавчих органів місцевого самоврядування, а також поштовим відправленням чи онлайн через електронні сервіси Пенсійного фонду України, мобільний додаток чи портал "Дія".

Варто зазначити, що після подання документів, інформація про заявника буде внесена до спеціального реєстру. Крім цього, ті, хто вже зареєстрований, мають надати додаткові документи, що підтверджують їхнє проживання у сільській місцевості.

Нагадаємо, деякі українці, які надали притулок переселенцям з інших регіонів країни, можуть отримати фінансову підтримку від Червоного Хреста для оплати комунальних послуг. Це стосується тих, хто бере участь у програмі "Прихисток".

Читайте також:

Майже 70%: в Україні зросла ціна на комунальні послуги. За що доведеться відвалити круглу суму

Хто з українців зможе заплатити за комунальні послуги одразу на 50% менше

Видадуть 900 гривень на оплату комунальних послуг: хто зможе отримати цю суму