З настанням зими російська армія вже робила спроби атакувати енергетичну інфраструктуру України. Проте військові замовчують деталі цих атак.

Цю інформацію розкрив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов у ході телемарафону, пише портал Pro Гроші.

Він зазначив, що в деяких випадках громадськість може не бути поінформована про спроби окупантів атакувати енергетичні об'єкти з використанням ракет чи безпілотників.

Він також оцінив достовірність інформації про те, що ворог посилює свої ракетні виробничі потужності. За його словами, на сьогодні у росіян значно менше запасів у порівнянні з періодом перед повномасштабним вторгненням в Україну. Однак, він зазначив, що існує загроза великих атак, хоча окупанти намагаються раціонально використовувати ракети.

Полковник запасу Збройних сил України Петро Черник наголосив, що нещодавні обмежені атаки на столицю можуть свідчити про підготовку до масштабнішого удару. Він пояснив, що для цього ворог може скористатися комбінованими атаками, що включають дрони-камікадзе Шахед, крилаті та балістичні ракети. Він також зазначив, що росіяни поповнюють свої запаси ракет із метою виявлення місцезнаходження комплексів протиповітряної оборони Збройних сил України.

Протягом 2023 року держава активно працювала над зміцненням захисту енергетичних об'єктів від можливих атак окупантів.

Окрім цього, європейські союзники України також надали резервні компоненти, які можуть бути використані для швидкого відновлення підстанцій та трансформаторів у разі потреби. Крім того, Україна значно розширила свій арсенал систем протиповітряної оборони (ППО). Ці кроки спрямовані на підвищення стійкості енергетичної інфраструктури країни за умов потенційних загроз.

Читайте також:

Вже все накопичили: у британській розвідці розповіли про російські крилаті ракети. Чекаємо на зимові удари

У Зеленського пообіцяли помститися за ракетний удар по Києву: Україна завжди дає здачі

Три тисячі кілометрів: міністр оборони Умеров розповів, до чого готуватись українцям