Нещодавні чутки про передбачувану роздачу повісток для військовозобов'язаних через державний портал "Дія" були спростовані міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим. У своїй заяві він наголосив, що такої ініціативи не планується, наголосивши, що наступного року планує залучити мільйон дронів, але використання "Дії" для повісток він категорично заперечує.

Відповідну заяву Федоров зробив у Telegram.

Міністр оборони України Рустем Умеров раніше заявив про роботу над технічними рішеннями для забезпечення цивілізованого процесу мобілізації. Він наголосив на необхідності аналізу різних баз даних для обліку різних категорій осіб, таких як військовозобов'язані, військовослужбовці та ветерани. Також він зазначив, що подібні запрошення у "Дії" на військову службу буде направлено громадянам України, включаючи тих, хто тимчасово перебуває за кордоном.

У контексті можливої ​​мобілізації 500 тисяч осіб екс-командир батальйону "Айдар", Євген Дикий, підкреслив, що дана цифра є скромною, і необхідне розуміння стратегії мобілізації. Він зазначив, що у війні з росією немає технологічної переваги, тому ключовим фактором є необхідність великої кількості військових. Однак Дикий підкреслив, що не має секретної інформації Генштабу.

Також варто зазначити, що раніше повідомлялося про роботу Верховної Ради щодо внесення важливих змін до мобілізаційної стратегії.

Читайте також:

Половина працівників вирушить воювати: в Україні хочуть змінити правила бронювання від мобілізації

Росія готує нову мобілізацію. У Британії розкрили плани путіна та назвали цифри

Ще 500 тисяч людей: Данилов розповів, коли розпочнеться додаткова мобілізація