Про помірність у харчуванні часто говорять, застерігаючи від надлишку калорій, солодощів та спиртного. Але якщо таке сталося, головне допомогти організму відновитися. Ось кілька рекомендацій для легкості після пишного бенкету.

Про це пише WebMD.

Насамперед не судіть суворо себе. Один надлишок не визначить ваш добробут. Сильне почуття провини може викликати порушення у харчовій поведінці. Замість самокритики думайте про корекцію дієти найближчим часом.

Прогулянка після їди доброчинно впливає на травлення та рівень глюкози. Якщо дозволяє погода, можна вибрати велосипед. Але не турбуйтеся, тому що інтенсивне навантаження може уповільнити травлення.

Пиття води допоможе організму впоратися з надлишком солі і запобігатиме запорам. Намагайтеся пити протягом дня, щоб підтримувати водний баланс.

Після рясної вечері краще активізуватися, ніж лежати. Пасивний відпочинок може погіршити травлення та спровокувати рефлюкс. Тому краще відкладіть відпочинок трохи.

Газовані напої після пишної вечері варто виключити. Вони призводять до накопичення газів у шлунку, посилюючи дискомфорт.

Перерозподіліть залишки їжі. Дослідження вказують на те, що збереження залишків їжі може стимулювати подальше переїдання та зниження активності. Якщо у вас є залишки, можливо їх варто розділити на порції, щоб уникнути переїдання в майбутньому. Краще уникати зберігання висококалорійних ласощів, якщо ви розумієте, що спокуса не стоятиме.

Подумайте про фізичну активність. Відразу після вечері не рекомендується розпочинати інтенсивне тренування. Дайте своєму тілу час на травлення. Через кілька годин після їди можна виконати легку аеробну активність або розтяжку, що допоможе активізувати обмін речовин та уникнути проблем із травленням. Регулярні вправи також допоможуть контролювати апетит у довгостроковій перспективі.

Планування наступного прийняття їжі. Не варто впадати в паніку через можливе збільшення ваги після свята. Це переважно затримка води, а не жирові відкладення. Замість різких змін харчування просто повертайтеся до звичайного режиму та намагайтеся пити достатню кількість води.

Їжте свідомо. Дайте своєму організму час зрозуміти, що він ситий. Якщо їсти велику кількість їжі за короткий проміжок, мозок не встигне реагувати на сигнали насичення. Відповідний темп харчування допоможе вам контролювати кількість споживаних калорій і почуватися задоволеним.

Читайте також:

Щоб не було туалетних асоціацій: як швидко видалити з чашки коричневі плями від чаю та кави

Ви робили це неправильно: чому насправді каву не можна заливати окропом

Станете нервовими, з'явиться гормон стресу: що буде, якщо пити каву натщесерце