Салат з ананасами, курячим філе та обсмаженими печерицями - вишукана та чудово смачна страва.

Всі ці смачні компоненти об'єднані в одній тарілці, роблячи цей салат справжньою окрасою святкового столу.

Інгредієнти для салату:

  • 250 г курячого філе
  • 300 г печериць
  • 200 г консервованих ананасів
  • 150 г твердого сиру
  • 120 г цибулі ріпчастої
  • 3 яйця
  • 1 чайна ложка цукру
  • ½ чайної ложки солі
  • Перець чорний мелений – на смак
  • 1 столова ложка оцту столового 9%
  • 100 г майонезу
  • 1 столова ложка рослинної олії

Куряче філе помістити в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Видалити піну, додати сіль. Варити філе на слабкому вогні приблизно 20-25 хв. Після варіння витягти з бульйону і дати охолонути.

Яйця зварити круто (10 хв після закипання), потім охолодити в холодній воді.

Печериці помити й нарізати дрібними кубиками. Обсмажити їх на середньому вогні в олії до повного випаровування рідини, приблизно 10 хв. На (свій) смак додати сіль у процесі смаження. Готові печериці зняти з вогню та дати охолонути.

Цибулю почистити та нарізати тонкими півкільцями. У миску налити 100 мл води, додати оцет, сіль та цукор. Додати цибулю і все добре перемішати. Через 10-15 хвилин злити всю рідину.

Яйця, відварені та очищені, порізати дрібними кубиками. Охолоджене куряче м'ясо також порізати кубиками. Сир потерти на дрібній тертці. Ананаси нарізати невеликими шматочками.

На тарілці встановити форму-кільце. Викласти шар курячого м'яса, посипати перцем і змастити майонезом. Потім додати шар обсмажених печериць. Додати зверху цибулю.

Далі викласти шар яєць, посипати сіллю та перцем. Змастити майонезом. Додати шар тертого сиру, який утрамбовуємо ложкою. Останній шар буде з ананасів.

Обережно зняти форму-кільце. Подавати салат до столу.

Читайте також:

Такого не покажуть навіть у "МайстерШефі": як приготувати запечений ананас із начинкою із сиру та курячого філе

Баночка ананасів та звичайні макарони: як приготувати незвичайний ніжний салат. Рецепт

Шикарний рецепт, який вас здивує: як зробити курячі шлуночки по-корейськи, щоб здивувати всіх гостей