Дещо складно знайти даму, яка була б повністю задоволена своїм тілом – кожна мріє про досконалість, особливо кажучи про свою фігуру.

Як пише "УНІАН", експерт з харчування Людмила Гончарова зазначила, що вважається здоровим втратити від 3 до 5 кг на місяць. Немає універсальних норм для всіх, але, наприклад, втрата 20 кг на місяць не рекомендується.

Цікавий факт: для кожного зайвого кілограма ваги тіло створює близько 20 км капілярів для кисневого збагачення. Якщо людина вирішує знизити вагу, вона має враховувати особливості свого організму. Тоді він зможе відновити гармонію та організм відплатить добробутом.

Ефективний спосіб скинути кілограми – регулювання споживання води. Гончарова запропонувала наступний режим:

За пів години до їди випити дві склянки води.

Зачекати годину після їди та пити воду маленькими ковтками до наступного приймання їжі.

Крім того, варто стежити за розмірами порцій та не переїдати. Середня місткість нашого шлунка – близько півлітра, і саме цей обсяг варто враховувати.

Однак, не всі продукти підходять для надмірного споживання. Наприклад, занадто багато фруктів та овочів може викликати проблеми зі шлунком.

Про причини небажаності різкого схуднення та правильні методи зниження ваги

Якщо у людини, вага якої становить 100 кг, оптимальна вага 50-60 кг, то на початку вона може скинути близько 8 кг, після чого втрата ваги зменшиться до 100 г на день.

"Якщо правильно підійти до схуднення, то не буде таких побічних ефектів, як, наприклад, шкіра, що обвисла. Також покращиться робота внутрішніх органів, і людина оздоровиться”, - каже лікар.

Правильний підхід до схуднення гарантує, що шкіра збереже свою гнучкість, а органи працюватимуть ефективніше. Головне — не просто слідувати модним дієтам, а вчитися правильно харчуватися, враховуючи рекомендації щодо водного режиму та розмірів порцій.

Читайте також:

Руйнування м'язів та швидкий набір ваги: ​​повсякденна звичка, яка шкодить здоров'ю та зовнішності

Перестаньте собі шкодити: харчові звички, які "вбивають" Ваше здоров'я

Це м'ясо краще не купувати: яка частина свинини не підходить для шашлику