У недавніх подіях з'являється все більше ознак того, що офіційні особи західних країн демонструють зростаючу відкритість до потенційного діалогу між Києвом та Москвою, спрямованого на припинення війни в Україні.

Про це повідомляє «obozrevatel»

Проте аналітики, зокрема з Інституту вивчення війни (ISW), стверджують, що Росія, як і раніше, прихильна до своїх максималістських цілей в Україні і може розглядати будь-які потенційні переговори як можливість тимчасово призупинити військові дії, перегрупувати свої збройні сили, а потім відновити їх.

ISW звертає увагу на статтю Politico, у якій цитуються неназваний чиновник адміністрації президента США та дипломат ЄС. За даними цих джерел, фокус підтримки Заходу зміщується за підтримки повної перемоги України на посилення позицій Києва у гіпотетичних переговорах із Москвою.

Таке усунення акцентів викликало занепокоєння, оскільки деякі припускають, що діалог потенційно може призвести до територіальних поступок з боку України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 27 грудня висловив підозри, що Захід може спробувати заморозити конфлікт та подати його як перемогу. Лавров риторично поставив під сумнів успіх зусиль США у В'єтнамі, Афганістані та Іраку після того, як вони нібито ухвалили аналогічну стратегію.

Аналітики інтерпретують заяви Лаврова як свідчення того, що Росія сприймає західні дискусії щодо заморожування війни та підготовки до можливих переговорів як визнання поразки України Заходом.

Ці заяви узгоджуються з недавніми заявами інших російських офіційних осіб, які стверджують, що Росія не зацікавлена ​​у заморожуванні війни чи проведенні справедливих переговорів.

Натомість Кремль, схоже, відданий своїм експансіоністським територіальним цілям та зусиллям щодо «демілітаризації» України.

ISW попереджає, що будь-яке тимчасове припинення вогню, якщо його дотримуватиметься, потенційно може надати Росії можливість підготуватися до відновлення агресії проти України, підтримуючи свої всеосяжні цілі щодо територіального розширення.

"Тимчасове припинення вогню, швидше за все, дасть російським військовим час підготуватися до нової агресії проти України. Зрештою Росія все одно дотримуватиметься тих же максималістських цілей для цієї нової агресії", – дійшли висновку в ISW.

Читайте також:

У Чорному морі підірвалося цивільне судно під прапором Панами, є поранені.

Розгорнуть блокпости та перевірятимуть усіх людей: в одній із областей вводять жорсткі заходи – що сталося

Будьте уважними та обережними: три знаки Зодіаку, на яких чекають погані новини