У Київській області до 6 січня посиляться заходи безпеки та контрдиверсійні дії, а також збільшиться кількість блокпостів.

Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook, інформує УНІАН.

"З 28 грудня 2023 року по 6 січня 2024 року посилюємо контрдиверсійні та заходи безпеки в області. Рішення ухвалили на Раді оборони Київщини, бо розуміємо, що ворог під час новорічних свят може вдаватися до нових провокацій, — пояснив Кравченко.

Ці заходи будуть проводитись за участю Служби безпеки України, Національної поліції, Національної гвардії та 114-ї окремої бригади територіальної оборони.

"По всій Київщині збільшуємо кількість блокпостів. Ретельній перевірці підлягатимуть місця найбільшого скупчення людей: торгові центри, супермаркети, вокзали, медичні установи тощо", — йдеться у повідомленні.

Очікується, що ці заходи також допоможуть провести оперативні пошуки. За даними поліції, наразі у розшуку перебуває понад 11 тисяч осіб, підозрюваних у скоєнні різних кримінальних та адміністративних правопорушень.

"Тому ми просимо всіх мешканців та гостей Київської області поставитися з розумінням до жорстких заходів безпеки та можливих зупинок автотранспорту на блокпостах. Також нагадуємо про необхідність завжди мати при собі документи, що засвідчують особу”, - зазначив Кравченко.

Крім того, він закликав усіх зберігати пильність. "Якщо ви помітили, що хтось фотографує чи відеозаписує об'єкти оборонної, чи критичної інфраструктури, не забувайте повідомити про це правоохоронні органи", — наголосив голова КОВА.

Читайте також:

Електронні запрошення у військкомат: що чекає на українців і що розповів міністр оборони Умеров

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали

Блокпости по всій країні та повістки: військовий розповів, до чого готуватися українським чоловікам