В Україні мешканці шести регіонів наразі мають можливість отримати фінансову допомогу у розмірі 10,8 тис. грн за кожного члена сім'ї, який постраждав внаслідок бойових дій.

Про це пише «obozrevatel»

Естонський рада у справах біженців є виконавчим агентством, яке займається цією ініціативою, дозволяючи українцям подати заявку на тримісячну грошову виплату у розмірі 3600 гривень.

Ця допомога доступна в Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській та Миколаївській областях, підтримуючи різні цільові групи.

Процес подання заявки включає прийняття попереднього рішення на підставі інформації, наданої основним заявником під час телефонної розмови з командою Естонської ради у справах біженців або за допомогою подання онлайн-запиту.

За позитивного остаточного рішення одержувачі отримуватимуть щомісячну допомогу у розмірі 3600 гривень на особу протягом трьох місяців, при цьому багатоцільову грошову допомогу буде переведено на спеціальний банківський рахунок.

Якщо буде встановлено, що сім'я вже отримувала аналогічну допомогу від іншої організації за той самий період, її можуть виключити із програми допомоги Естонської ради у справах біженців.

Реєстрація звернень щодо надання допомоги здійснюється з понеділка по середу з 9:00 до 12:00. Для реєстрації отримання грошової допомоги можна звернутись за телефонами: 0939447568, 0738361238, 0738109344.

Для тих, хто проживає на тимчасово окупованих або нещодавно деокупованих територіях та не має можливості здійснювати телефонні дзвінки, можна подати онлайн-заявку за наданим посиланням: https://is.gd/LhGMum.

Читайте також:

Краще про це знати заздалегідь: уряд навчатиме українців, як житиме лише на свої гроші

Будете стрункою завжди: як харчуватися взимку, щоб не набрати зайвої ваги

Їх проклинав кожен водій: які радянські машини розвалювалися прямо на ходу