Делегація від Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в обличчі Дмитра Лубинця провела важливу нараду з керівництвом Міністерства оборони, націлену на розгляд нового законопроекту про мобілізацію.

У ході цієї зустрічі було активно обговорено аспекти запропонованого документа, які могли б потенційно порушити основні засади та положення Конституції країни.

У своєму виступі в рамках телемарафону Дмитро Лубинець зазначив, що, незважаючи на можливість обмеження деяких прав в умовах запровадження військового стану, важливо уникати явних порушень основних прав та свобод, закріплених у Конституції. У рамках конструктивного діалогу та взаєморозуміння між сторонами вдалося досягти компромісу, спрямованого на забезпечення дотримання закону, збереження прав громадян та інтересів держави.

Лубинець висловив вдячність міністру оборони Рустему Умерову за конструктивну взаємодію та участь у пошуку оптимальних рішень.

Він також запевнив громадськість, що до внесення законопроекту на сесію буде проведено додаткові засідання профільного комітету Верховної Ради, а також надано експертну оцінку від його сторони.

Метою цих заходів є створення балансу між необхідністю законодавчого забезпечення мобілізації на користь національної безпеки та недопущенням порушення основних прав та свобод громадян. При цьому наголошується на важливості дотримання законності та принципів правової держави у прагненні забезпечити виживання та захист інтересів України.

Читайте також: