Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв висловив своє бачення ситуації в контексті російсько-українських відносин, і знову його заяви викликають певні питання.

Загалом він заявив про готовність Росії вести переговори з Україною, припускаючи, однак, певні умови. Водночас, Медведєв не втримався від висловлювання оптимістичних, але вельми спірних думок щодо можливого захоплення російською армією деяких українських територій.

За словами Медведєва, Росія має намір продовжити спецоперацію в Україні з метою домогтися відмови української держави від того, що він назвав "ідеологією неонацизму". Більше того, він наголосив, що у 2024 році Кремль націлений на зміну політичного режиму в Україні.

У своїх заявах Медведєв також надав Одесу, Дніпро, Харків, Миколаїв та Київ статус "російських міст", стверджуючи, що вони нібито знаходяться під "окупацією". На його думку, Росія не заперечує можливості переговорів і продовжить їх аж до "капітуляції військ Північноатлантичного альянсу".

Читайте також: