У світлі останніх подій військового конфлікту між Україною та Росією стало відомо, що особи, які успішно пройшли прискорену військову підготовку і отримали первинне офіцерське звання, відразу прямують на передову лінію бойових дій.

Про це надали представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, військове керівництво Росії активно працює над масштабуванням навчання молодших лейтенантів з метою оперативного відправлення їх на війну в Україну.

Причиною такого рішення з боку Москви стали серйозні втрати молодшого офіцерського складу російської окупаційної армії, яких зазнали у процесі військових сутичок на українській території.

Крім того, українська розвідка виявила, що тих, хто успішно пройшов прискорену підготовку та отримав первинне офіцерське звання, активно спрямовують на фронт. Країни також зазначають, що Росія робить зусилля щодо покращення боєздатності своїх штурмових підрозділів, залучаючи до цього процесу чоловіків із тимчасово окупованих територій України.

За інформацією Головного управління розвідки, московські лідери виявляють мстивість через завдану Україною поразки на Чорному морі.

Серед планів російського військового керівництва на 2024 рік – підготовка спеціальних груп для здійснення диверсійних атак та провокацій на території вільних українських областей насамперед на півдні країни. Ці дії створюють додаткові напруженості в регіоні і посилюють обстановку в військовому конфлікті, що вже склався.

Читайте також: