Від похмілля вранці допоможе позбавитися великої кількості рідини та правильне поєднання корисних продуктів. Який сніданок допоможе відновитися та повернутися до нормального життя після бурхливого свята?

Про це повідомляє видання Metro.

Кара Шоу, дієтолог, ділиться своїм баченням ідеального сніданку для швидкого відновлення після вживання алкоголю. Цей сніданок повинен містити два ключові елементи: перший – відновлення рівня цукру в крові, а другий – підтримка печінки, основної відповідальної за обробку алкоголю.

Після насиченого дня вживання алкоголю, особливо після пива, коктейлів із високим вмістом цукру чи солодких коктейлів, ймовірно, рівень цукру в крові впаде до ранку, зазначає Кара. Щоб відновити рівень цукру в крові, слід снідати протягом 90 хвилин після пробудження, віддавши перевагу продуктам з високим вмістом білка.

Коли йдеться про печінку, їй потрібна додаткова підтримка через вплив алкоголю. Білок, вітаміни групи B та антиоксиданти є необхідними елементами для підтримки її функцій.

Ідеальний сніданок після похмілля включає:

  • 3 яйця (приготовлені будь-яким способом),
  • ½ склянки смажених грибів на оливковій олії,
  • ½ авокадо,
  • Трохи фети,
  • Жменя приготовлених помідорів,
  • Краплю оливкової олії.

Яйця надають білок та холін, які сприяють детоксикації печінки. Гриби багаті на вітаміни групи B, необхідні підтримки здоров'я печінки.

Авокадо містить корисні жири, вітаміни, такі як калій та вітамін Е, та клітковину, яка допомагає виводити токсини. Фета збагачує страву білком та вітаміном B12, що надає енергії після важкого вечора.

Помідори, приготовлені, мають антиоксидантні та протизапальні властивості, що пом'якшують наслідки впливу алкоголю.

Оливкова олія, з наявністю поліфенолів та протизапальних властивостей, допомагає знизити окислювальний стрес, спричинений надмірним споживанням алкоголю.

Не забувайте підтримувати водний баланс, харчуючись із великою кількістю води. Такий сніданок стане не тільки ласощами для ваших смакових рецепторів, але й ефективним способом відновлення після насиченої алкоголем ночі.

Читайте також:

Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я

Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Є в будь-якому магазині: названі продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я