Про це мало хто знає, але вчені провели безліч досліджень, і намагалися навіть вирахувати, скільки годин чи днів пам'ять кішки зберігає якісь спогади. В результаті було встановлено, що якщо з господарями кішку пов'язує багато позитивних асоціацій, то тварина і через багато років здатна згадати господаря по запаху. Крім того, вважається, що кішки шалено розумні і без проблем відрізнять голоси "свого" людини від "чужого. Саме тому не варто дивуватися, якщо через багато років кіт, який колись жив з вами разом, з'явиться на порозі.

Наприклад, Стефані Барстоу з Корбі, що в Англії, несподівано знайшла свого кота Дюка, який зник у січні 2017 року. Про їхню неймовірну історію написало виданняFox News.

Британка мала двох котів — Дюк і його брат Неро, з яким, за словами жінки, пухнастик побився в ніч перед зникненням.

"У нас тоді народилася дитина, тому сталося багато змін, а коти, наскільки я знаю, не дуже люблять зміни", — каже 35-річна Стефані, мати двох дітей.
Місіс Барстоу шукала свого домашнього улюбленця майже вісім місяців, але згодом втратила надію. І ось зовсім несподівано, через 7 років поневірянь, пухнастик повернувся додому.
Стефані Барстоу та Дюк знову побачилися через сім років

Жінка була дуже рада знову побачити свого чотирилапого друга. Як з'ясувалося, весь цей час він жив зовсім поряд – на сусідній фабриці – лише за 270 метрів від її будинку.

"Ветеринар дізнався Дюка завдяки характерним плямам на мордочці та білим лапам. Він згадав, що ми його шукали», — додає місіс Барстоу.

Повідомляється, що котика, що заблукав, свого часу прихистили працівники фабрики, і він прожив там у невеликому сарайчику останній рік. А нещодавно працівники заводу вирішили, що тримати кота там небезпечно. Так він і виявився у місцевого ветеринара.

Цікаво, що господиня вирішила передати Дюка в іншу родину з тихим та відкритим простором, "ідеально" придатним йому. Жінка пояснює своє рішення розширенням сім'ї та ризиком того, що домашній улюбленець знову втече на фабрику.

"Я хотіла поділитися цією історією, щоб власники тварин, які потрапили в подібну ситуацію, не здавалися, бо ніколи не знаєш, що може статися", — впевнена Барстоу.

Читайте також:

Перевірте, чи не це ваш улюбленець: 5 порід собак, які люблять панувати над людиною

Можуть бути небезпечними та агресивними: 7 типів чоловіків, яких жінкам краще уникати

Уловлять за хвіст успіх: чотири знаки Зодіаку, які стануть успішними в найближчі роки