Якщо дотримуватися християнських правил, то єдине гідне проведення неділі - відпочинок у повній нірвані, на лоні природи, у колі членів сім'ї. Крім того, саме у неділю віруючі відвідують церкву та моляться. Не дивно, що багато хто вірить, що якщо порушити ці заборони, можна спричинити нещастя.

Ось деякі з християнських заборон, які існують у неділю:

  • Не можна працювати. Ця заборона поширюється на будь-яку роботу як фізичну, так і розумову. Нові починання, серйозні справи та фізична праця в неділю не принесуть успіху, оскільки цей день заведено присвячувати молитвам.
  • Не можна лаятися та сваритися. Сварки в неділю можуть спричинити нещастя.
  • Не можна займатися важкою фізичною працею. Тяжка фізична праця в неділю може призвести до хвороби.

Крім того, згідно з повір'ями, неділя не підходить для лазневих процедур, походів у сауну, і для зміни іміджу. Віруючі люди пояснюють цю заборону тим, що в неділю заборонено "відторгати своє тіло", тобто займатися якими-небудь косметичними процедурами.

Голки, нитки, спиці - також недоброзичливі атрибути цього дня.

Звичайно, можна вірити в прикмети та забобони, а можна й ні — кожен вибирає для себе сам. Однак недарма більшість людей дотримуються їх, вважаючи, що таким чином вони не лише захищають себе від неприємностей, а й шанують пам'ять своїх предків.

До речі, варто знати, що згідно з вченням фен-шуй, неділя знаходиться під заступництвом Сонця. Цього дня енергетика радості переповнює людей, дозволяючи насолоджуватись життям та робити добрі справи.

Не дивно, що у цей день вітається порятунок від старих речей, мотлоху. Якщо викинути речове сміття, то таке ж "сміття" піде з життя, вважають багато прихильників традицій.

У неділю господиня вдома має весь день (в домашніх умовах) проходити босоніж. Вважається, що так вона може залучити до своєї родини благополуччя та відлякати фінансові невдачі.

А ще вранці кидають жменю цукрового піску у вікно, щоб весь наступний тиждень був солодким та вдалим.

Розбити цього дня щось із посуду — знайти незабаром багатство.

Читайте також:

Чому не можна спати головою на північ чи ногами до дверей: про що говорять прикмети

Відлякують гроші та удачу: названі предмети, які не можна носити у гаманці. Перевірте свій

Старовинний обряд на гроші: що потрібно зробити, щоб позбавитися фінансових труднощів

Ви про це дуже пошкодуєте: чому в жодному разі не можна піднімати гроші, знайдені на вулиці