Якщо вірити даним російської служби ВВС , то на війні проти України загинули 102 полковники, 240 підполковників та 450 майорів. Крім того, ЗМІ нарахували, що на війні проти України загинули щонайменше 2278 молодших офіцерів - від лейтенанта до капітана. Журналісти та військові експерти називають цю втрату найбільшим ударом по боєздатності російських військ. І все свідчить про те, що так воно і є.

Ні для кого не секрет, що російське керівництво приховує втрати своїх військ у загарбницькій війні проти України. Чи не розкриваються також втрати техніки, авіації та інших засобів війни. Тим часом британська розвідка вважає, що Москві знадобиться щонайменше 10 років, щоб відновити професійне військо.

З огляду на все це Росія почала вербувати молодь Білорусі. Для цього у райцентрах Білорусі проводять так звані дні відчинених дверей у військових навчальних закладах. На цих заходах вони пропонують молоді навчатись на офіцерів у російських військових вищих навчальних закладах.

"Внаслідок великих втрат у війні проти України у російських окупаційних військах виник значний дефіцит офіцерів молодшої ланки. Росія намагається виправити це шляхом вербування громадян інших країн, зокрема білорусів", - повідомляє Центр національного спротиву.

Як раніше повідомлялося, за прогнозом розвідки Британії, якщо темп бойових дій в Україні зберігатиметься, то до 2025 року на війні Росія сумарно втратить 500 тисяч своїх військових. Міноборони України інформувало, що у 2023-му середня кількість летальних та санітарних втрат оккупантів зросла майже на 300 на добу. Це, за словами експертів, свідчить про деградацію російської армії. Свою армію РФ перетворила на "масову армію" низької якості та великої кількості.

Читайте також:

Лукашенко відвернувся від Путіна і образився на НАТО через те, що Білорусь не покликали на навчання Альянсу

Лукашенко вже все зрозумів: український генерал розповів, чи можливий наступ з боку Білорусі

Путін наказав вербувати африканські племена для атаки Україною

Це жахливо: нумеролог показала, як Путін використовує магію дат. 24 = 6, 2022 = 6