Вирощування помідорів на дачі - справа корисна і цікава, але ще й дуже непроста. Ще б пак, помідори часом бувають настільки вибагливі, що питання, що виникають з іншими овочами на городі, і близько не стояли. Так, помідори лопаються, деформуються, чорніють, мають надто товсту шкірку – список, який можна ще довго продовжувати. Культура дуже примхлива і потребує уваги. Так що якщо хочете вирощувати її з успіхом, знадобиться добре дізнатися в особливостях догляду за нею і регулярно підгодовувати.

Наприклад, потрібно пам'ятати, що для помідорів корисна звичайна харчова сода. Вона може діяти як антипаразитарний засіб, допомагаючи знизити кислотність ґрунту завдяки його лужній природі. Крім того, знаменитий порошок здатний також знищувати комах, що паразитують, поглинаючи їх екзоскелет.

Харчову соду як підживлення можна використовувати як для молодих, так і для вже дорослих рослин.

Полив та обприскування розчином із соди захищає помідори від вірусів, бактерій, комах, а також фітофторозу, а також підвищує врожайність та покращує смакові якості плодів.

Для приготування розчину слід розчинити 1 ч. л. соди у 10 л води. Також можна додати 50 г подрібненого господарського мила. Цим розчином потрібно обробляти кущі томатів раз на тиждень.

Сода добре зарекомендувала себе у боротьбі з борошнистою росою . Для обприскування проти борошнистої роси готують таку суміш. На 10 л води 50 г соди і подрібненого господарського мила, обприскують помідори не частіше разів на тиждень, 10 днів.

Для боротьби з попелицею, павутинним кліщем роблять розчин із 75 г соди та 10 літрів води. Приготованим розчином обприскують листя та стебла рослини з частотою раз на тиждень.

Для раннього плодоношення томатів у 10 л води потрібно додати, окрім соди, 2 столові ложки соняшникової олії, а також одну таблетку аспірину.

Коли на помідорах з'явиться зав'язь, щоб овочі були соковитими та смачними, поливайте томати 3,5% содовим розчином та періодично обприскуйте листя 0,5% розчином харчової соди.

важливо!

  • Пам'ятайте, що сода лужить ґрунт. Помідори обробляють через два-три тижні після висадки розсади у ґрунт.

Читайте також:

Усі подумають, що це ресторанний пиріг: рецепт картопляної запіканки з помідорами та яйцем

Урожай помідорів можна збирати цілий рік: цей секрет намагаються не розкривати навіть у селі

Можна починати вже зараз: як виростити смачні та м'ясисті помідори на балконі. Не чекайте весни

Через стол не захочеться виходити: рецепт соковитої яловичини по-грузинськи з помідорами

Урожай картоплі та помідорів вас просто здивує: що треба розкидати по городу замість гною