Увечері 29 січня 2024 року поширювалася в ЗМІ інформація, що головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного звільнено з посади.

Про це одним із перших повідомив відомий політичний експерт Юрій Романенко.

Підтверджує цю інформацію журналіст Цимбалюк.

Буквально за кілька хвилин інформацію про нібито звільнення головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного поширили десятки Telegram-каналів та відомі політики. Щоправда, указу про це ще ніхто не бачив.

Відомо лише, що рішення ухвалив Президент України Володимир Зеленський, а наступником буде Кирило Буданов.

При цьому частина співрозмовників, причетних до Ставки Верховного головнокомандувача, заперечує звільнення Залужного.

Нагадаємо, що в грудні 2023 року Володимиру Зеленському важко дати чітку відповідь на питання щодо ставлення до критики головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного народним депутатом з фракції "Слуга народу" Мар'яною Безуглою.

"Пан Залужний - також мій представник, як і всі ті, кого я призначав або хто зі мною прийшов. Комусь я дуже вдячний, за когось соромно. А з приводу будь-яких коментів, даруйте, я не маю часу на ці зайві. щоденні діалоги, безрезультативні", - сказав Зеленський на одній із прес-конференції у Києві.

Зазначимо, що жодних пояснень від самого Валерія Залужного поки що не надходило.

В останній своїй посаді у Телеграмі сьогодні, 29 січня 2024 року, у День пам'яті Героїв Крут, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний дякував усім, хто зараз захищає державу, її незалежність та майбутнє.

Зазначимо, що нещодавно Київський міжнародний інститут соціології проводив всеукраїнське опитування українців щодо довіри головнокомандувачу ЗСУ Валерія Залужного та голови Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Так, згідно з результатами дослідження, Валерію Залужному довіряють 94% українців, а голові ГУР Кирилу Буданову – 73%. У той же час рівень недовіри серед тих, хто їх знає, становить 5% для Залужного, 24% – для Буданова.

Читайте також:

Вже підтвердив Залужний: ЗСУ збили два найважливіші російські літаки – літаючий штаб і судно-радар

Росіяни моляться і хрестяться: Залужний показав, як "пекельна" М777 б'є по окупантах у будь-яку погоду

Тепер не лише головнокомандувач ЗСУ: Залужний отримав науковий ступінь доктора філософії