В неділю, 11 лютого, в Харкові оголошено день жалоби за загиблими внаслідок російської атаки на базу зберігання паливно-мастильних матеріалів у Немишлянському районі 9 лютого. Тоді живцем згоріли сім людей, ще троє осіб постраждали – дві жінки та чоловік. Останній отримав 50% опіків, він у лікарні. На трагедію відреагував Президент України Володимир Зеленський.

Так, Президент Володимир Зеленський у Telegram висловив співчуття родинам загиблих у Харкові після російської атаки у ніч на 10 лютого, а також пообіцяв необхідну допомогу всім постраждалим.

"Реальність завжди говорить більше, ніж будь-які слова. Минулої ночі через пожежу після удару "Шахедів" у Харкові загинула ціла сімʼя: батьки та троє дітей. <...> Ці діти ще не встигли побачити життя й були вбиті через російське божевілля. Загинула і ще одна сімʼя: чоловік та дружина. Мої співчуття всім рідним та близьким... Терор не може залишатися без справедливої відповіді. Терористи повинні програти цю війну, яку вони розпочали. Росія повинна відповісти за кожне зруйноване і знищене нею життя. Тільки так безпека для всіх знов стане частиною реальності", - написав Зеленський.

Перелік загиблих під час пожежі 9 лютого у Немишлянському районі Харкова опублікував очільник ОВА Олег Синєгубов:

  • Ольга Путятіна, 35 років;
  • Григорій Путятін, 38 років;
  • Олексій Путятін, 7 років;
  • Михайло Путятін, 4 роки;
  • Павло Путятін, 10 місяців;
  • Світлана Манойло, 65 років;
  • Анатолій Манойло, 66 років.

"Під час тривог батьки з дітьми ховалися у підвалі. Але цього разу на подвір'я увірвалося полум'я. Коли родина побігла ховатися, біля будинку вже горіли дві машини та паливо. Попередньо встановили, що старший та молодший хлопчики були біля мами", — повідомив начальник Слідчого управління поліції області Сергій Болвінов.

За його словами, чотирирічний Михайло забився в куток після того, як батько родини знепритомнів.

"Середній Михайло завжди бігав за татом. Чоловік ймовірно, знепритомнів перший, а малий - забився в куток, сам в кухні. Там ми його і знайшли. Матір з двома іншими синами намагалася врятуватися у ванній, тримала дітей в обіймах", — зазначив начальник Слідчого управління.

"Родичі загиблої сім'ї розповіли, що вже пізніше побачили, що майже весь час між першим та другим вибухами родина була на зв'язку. І чоловік, і дружина намагалися з кимось зв'язатися. Потім зв'язок з ними зник", — розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Пізніше стало відомо, що внаслідок цинічної атаки Росії по Харкову загинула прокурор Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Путятіна Ольга Сергіївна, яка на момент трагедії знаходилась в декретній відпустці.

Про це повідомила пресслужба облпрокуратури.

Сімʼя опинилася заручником вогню всередині свого ж будинку.

Читайте також:

Центр Харкова у вогні: нічна атака рашистів позбавила життя 10-річної дитини

Трамп виконає свою обіцянку закінчити війну в Україні: що розповів президент Польщі Анджей Дуда

Несподіваний удар по Кремлю: Угорщина вже не хоче, щоб її називали "другом Путіна"

Ще одне важливе звільнення після Залужного: з'явилися перші подробиці