Коли справа доходить до добрива огірків, важливо пам'ятати про типи добрив, що використовуються, оскільки деякі помилки можуть негативно вплинути на врожай.

У міру того, як рослини огірка переходять на стадію плодоношення, пильна увага до добрив стає ще більш важливою. Відмова від конкретних добрив є ключем до забезпечення успішного врожаю огірків. Ось деякі добрива, на які огірки погано реагують:

Органічні добрива.

Уникайте використання органічних матеріалів, таких як гній, курячий послід або перегній. Надмірне використання цих органічних добрив може призвести до надмірного зростання листя потенційно за рахунок виробництва фруктів.

Добрива на основі аміаку.

Надмірний вміст аміаку у добривах може стимулювати надмірне зростання зеленого листя, одночасно пригнічуючи розвиток плодів. Важливо знайти баланс, щоб стимулювати як здорове листя, так і плодоношення.

Дріжджі.

Огірки: скрін з відео
Огірки: скрін з відео

Використання дріжджів як добрива може призвести до зниження рівня калію у ґрунті, що вплине на загальний баланс поживних речовин, необхідний для оптимального зростання огірків. Підтримання належного рівня поживних речовин має вирішальне значення у розвиток здорових рослин та фруктів.

Перманганат калію.

Нанесення перманганату калію може викликати опіки як коренів, так і листя рослин огірка, особливо при використанні у вигляді спрею. Крім того, він може підвищувати кислотність ґрунту, впливаючи на загальний баланс pH.

Садівникам важливо застосовувати збалансований підхід до удобрення огірків, забезпечуючи необхідні поживні речовини, не перевантажуючи рослини елементами, які можуть ускладнити їх зростання або призвести до дисбалансу у ґрунті.

Читайте також:

Ви занапастите весь урожай: що ні в якому разі не можна садити поряд з картоплею

Де треба посадити цибулю, щоб збирати врожай ящиками: хитрощі, про які не всі знають

Такого врожаю сливи ви ще не бачили: як її правильно доглядати, щоб гілки ломилися від плодів