Стало відомо, що на 84 році життя у Флоренції помер відомий італійський модельєр Роберто Каваллі. Його бренд завжди був втіленням гламуру, жіночності, що кричить, і блиску на межі вульгарності. Роберто Каваллі був постійним учасником Тижня моди в Мілані, а його популярність у США була безмежною.

І хоч точна причина смерті не уточнюється, проте, як повідомила газета Corriere della Sera, останній рік Каваллі тяжко хворів, але продовжував працювати.

В останні години його життя з ним була шведська модель Сандра Нільссон, яка на 45 років молодша за модельєра. У 2023 році саме ця жінка народила Каваллі шосту дитину.

Одним із перших на смерть знаменитості відреагував Джорджіо Армані. У заяві, опублікованій у соціальних мережах, Армані зазначив: "Роберто був справжнім художником, вільним і чудовим у використанні принтів, здатним перетворювати фантазії на спокусливий одяг".

Відомо, що італійський модельєр Роберто Каваллі народився 15 листопада 1940 року у сім'ї художників. Зокрема, його дід, Джузеппе Россі, був відомим художником.

Каваллі закінчив Інститут мистецтв у Флоренції, а в 1970 році заснував однойменний модний бренд. Його перша колекція була представлена ​​на виставці у Парижі.

На початку 1970-х він винайшов та запатентував інноваційний спосіб друку на шкірі.

А вже 1972 року Каваллі відкрив свій перший невеликий магазин Limbo у французькому місті Сен-Тропезі. Магазин виявився настільки успішним, що наступного року дизайнера запросили показати свої шедеври зі шкіри у легендарному Sala Bianca у Флоренції, разом з іншими метрами цієї справи (Missoni, Krizia, Fendi, Basile).

Каваллі заробляв у своєму бренді колосальні гроші. Він плавав Середземним морем на яхті, де розважав знаменитостей. У його одязі на килимових доріжках з'являлися Шарліз Терон, Гвінет Пелтрой, Мадонна. Він ніколи не боявся висловлювати свою думку на будь-які теми.

“Бог – найкращий дизайнер у світі. Я копіюю його”, – сказав якось Каваллі

У 2019 році компанія Roberto Cavalli була продана дубайській інвесткомпанії DAMAC Properties.

Роберто Каваллі був одружений тричі, у нього залишилося шестеро дітей, молодшому з яких трохи більше року.

Після першого шлюбу з Сільванеллою Джанноні в 1977 році Каваллі працював суддею на конкурсі "Міс Всесвіт" у Домініканській Республіці, де познайомився з учасницею Євою Марією Дюрінгер, з якою одружився в 1980 році. Вона стала його музою і 1994 року була призначена креативним директором його бренду. У них народилося троє дітей: Рашель, Даніеле та Робін.

Нагадаємо, що нещодавно, з нагоди Дня святого Валентина Крістіна Каваллі, дочка Роберто Каваллі, представила свій бренд ювелірних виробів Krimrose. Він відображає увагу суспільства до сили та винахідливості сучасних жінок.

Читайте також:

Не приманюйте небіжчика до дверей: які речі померлої людини краще не зберігати в будинку

Не стало легендарного актора, фільми з яким дивилися цілими поколіннями

Путін наказав вербувати африканські племена для атаки Україною

Це жахливо: нумеролог показала, як Путін використовує магію дат. 24 = 6, 2022 = 6