Росіяни день за днем ​​відчувають останнім часом шок та страх. Ще б пак, 2024 рік для них розпочався і триває під акомпанемент майже щоденних нальотів українських БПЛА вглиб їхньої території. Так, українські військові наперед вказують точку, задають курс та коригують їх супутниками. Саме таким чином дрон ЗСУ нещодавно атакував Санкт-Петербург, хоча відстань від українського кордону до Ленобласті складає 1200 кілометрів. І, схоже, це лише початок.

Так, стало відомо, що Володимир Яценко, який розробляє для ЗСУ безпілотники літакового типу "Довбуш", отримав від держави завдання протягом найближчих трьох місяців збільшити виробництво deepstrike-дронів. Саме ці безпілотники вражають цілі на відстані понад 1000 км, через що вони стали головним болем для Росії через регулярні та точні атаки на нафтопереробні заводи, а також оборонні підприємства, військові аеродроми та об'єкти критичної інфраструктури.

Про це Володимир Яценко розповів в ефірі " Єдиного телемарафону ".

Посилання:

  • Довбуш – це багатофункціональний БПЛА, який можна модернізувати у розвідувальний чи ударний дрон. Завдяки новітньому програмному забезпеченню та спецобладнанню український дрон недоступний для ворожих сил електронної протидії та ППО.

"Ми почали друкувати комплектуючі з металу на 3Д-принтерах, зокрема двигуни, і ми можемо сьогодні їх вже друкувати в тій кількості, яка нам потрібна для забезпечення паритету з країною-агресором. А ще ми повністю перейшли на бензинові двигуни, оскільки лише літаки з такими двигунами можуть долати відстань 1000 км і більше. Зараз у мене стоїть завдання за найближчі 3 місяці втричі збільшити виробництво саме deepstrike-беспілотників, які б'ють на 1000 км і більше. поразки, щоб розробити такі боєприпаси, які й важать небагато, наприклад 10 кг, а не 200, але при цьому щоб від них палало кілька днів", – розповів Володимир Яценко.

Він зазначив, що треба продовжувати бити об'єктами нафтопереробного комплексу Росії, адже це її слабке місце.

"Ми дійсно наступили ногою на болісне місце агресора, і нам нашу ногу не треба прибирати, незважаючи на якісь крики. І це стосується не тільки нафтопереробного заводу, а й усього, що знаходиться навколо - харчування, нафтопроводи, вони теж мають бути вражені. . Те саме з газопостачанням. І все це дуже важко захистити сіткою або ППО.

Читайте також:

Потужний удар по російських літаках: з'явилися подробиці атаки, від якої росіяни ще не відійшли.

Доведеться одразу віддати майже 8 тисяч: українських водіїв почали масово штрафувати у Польщі

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК