Справжня проблема для садівників та городників – слимаки. Крім того що вони поїдають багато культур, слимаки ще мають шкідливу властивість: переносять грибні та вірусні хвороби рослин.

І справді, слимаки абсолютно невибагливі у виборі їжі, тому небезпечні для розсади, трав, овочів, коренеплодів і ягід, тобто. майже всім культур будь-яких стадіях розвитку. Якщо слимаки атакували город, у безпеці будуть хіба що найвищі плодові дерева.

Так, планомірно та методично ці молюски здатні настільки сильно об'їсти рослини, що від них залишаться лише "скелети". Крім того, в'язкий слиз шкідників обволікає листя і заважає розвитку молодих сходів.

З перерахованого вище стає зрозуміло, що не боротися зі слимаками не можна, адже за один сезон вони можуть позбавити городників більшу частину врожаю.

Європейські садівники та городники винайшли метод, який допомагає їм боротися зі слимаками та равликами. Це медна фольга ( мідний скотч ), яку можна знайти в магазинах електротехніки або на онлайн-платформах. На сьогоднішній день цей предмет показав себе як один із найефективніших засобів відлякування шкідників.

Справа в тому, що іони міді токсичні для паразитів. Їх слиз, що має кислотні властивості, реагує з міддю, викликаючи у равликів дискомфорт і змушуючи їх відступити.

Мідну стрічку слід розмістити навколо грядок або дерев до того, як слимаки почнуть активно розмножуватися в саду. Важливо, щоб ширина стрічки була не менше 7 см, інакше слимаки зможуть її подолати.

До речі, є рослини, яких слимаки ненавидять До них належать герань, часник, цибуля зелена, м'ята, наперстянка, кріп. Всі вони мають сильний і неприємний (для слимаків) аромат. Якщо висадити їх навколо городу або ділянки, то посадки на городі навіть не знатимуть про цей "страшний" молюсок.

Читайте також:

Зелень буде соковитою та ароматною: де на городі потрібно посадити салат

Не гайте часу: що потрібно обов'язково зробити, якщо вкусив кліщ

Редиска виросте гіркою та водянистою: чим у жодному разі її не можна підгодовувати