Аналітик роз'яснив, чи має зараз сенс вкладатися в іноземну валюту

Про те, який курс євро і долара очікується найближчим часом, а також що задумали в Національному Банку України, фінансовому порталу "Мінфін" повідомив експерт у сфері фінансів Олексій Козирєв.

За словами Козирєва, всупереч тому, що НБУ в березні цього року підвищив процентну ставку за вкладами та кредитами з 6 до 6,5 відсотка, це істотно не вплинуло на обставини в економіці. Однак, таке рішення відіб'ється на собівартості ресурсів для всіх банків, що викличе збільшення відсотків спочатку на кредити, а пізніше і на депозитні вклади.

Аналітик надав власний прогноз курсу іноземних валют на період з 18 по 24 березня. Зокрема, готівковий курс долара коливатиметься в межах від 27,50 до 27,95 гривні, а на міжбанківському валютному ринку коридор становитиме 27,6 - 27,90 гривні. Що ж стосується євро, на "міжбанку" очікується курс від 32,75 гривні до 33,30 гривні. Вартість готівкового євро в банках - від 32,60 гривні до 33,35 гривні. Несуттєво відрізнятиметься ціна в пунктах обміну іноземної валюти: ту за євро запросять від 32,70 гривні до 33,30 гривні.

Курс валют. Фото: скріншот YouTube-відео.
Курс валют. Фото: скріншот YouTube-відео.

В цілому ж, співвідношення валюти зафіксується на рівні від 1,183 до 1,206 долара США за валюту Європейського Союзу. Варто відзначити, що на ситуацію на валютному ринку буде впливати й закінчення періоду бюджетних платежів, що позитивно відіб'ється на курсі національної валюти. Однак після того, як настане час виплати ПДВ, це негативно вплине на вартість гривні. Крім цих факторів, на курс гривні вплинуть і погашення Міністерством фінансів відсотків за облігаціями внутрішньої державної позики, яке має відбутися найближчим часом.

Фінансовий експерт підкреслив, що серйозно вплинути на курс долара США може зміна процентних ставок, яку цілком можуть схвалити. Так що в будь-якому випадку, курс долара не залишиться на одному рівні.

Повне відео з фінансовим прогнозом доступно трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в НБУ назвали причину різкого зростання цін на харчові продукти.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що потрібно зробити, щоб вийти на заслужений відпочинок забезпеченим пенсіонером.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Володимир Зеленський пообіцяв, що кожному неповнолітньому українцю відкриють власний накопичувальний рахунок.