Українців чекає чергове підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення

Незабаром українці можуть побачити зовсім інші цифри в платіжках за воду. У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг заявили про необхідність підвищити тарифи на воду. Про це стало відомо в ході круглого столу, присвяченого Дню води, який транслювався в facebook.

Член НКРЕКП Ольга Бабій в ході круглого столу заявила, що послуга водопостачання на сьогоднішній день недооцінена і запропонувала підняти ціни як мінімум на обсяг інвестицій. За її словами поступовий обсяг інвестицій створить необхідні умови для прозорого і відповідального інвестування підприємства до моменту застосування стимулюючого тарифоутворення. Також це дозволить підприємству забезпечити належний рівень надати послуги.

Підкреслюється, що в Україні громадяни витрачають на послуги водопостачання та водовідведення близько 2% від загальної витрати, а це у два рази нижче, ніж у країнах Європейського Союзу. У НКРЕКП вважають, що така ситуація спостерігається через те, що послуги водоканалів в нашій країні недооцінені.

Варто відзначити, що тарифи на воду підвищувалися зовсім недавно. Так, з 1 січня 2021 року цифри збільшилися в жителів столиці, Одеси, Дніпра, Львова, Харкова та інших міст. Наприклад, киянам після підвищення цін потрібно платити 13,44 гривні за водопостачання і 9,55 за водовідведення. Тобто за кожен використаний кубометр води в загальній сумі виходить 22,99 гривні.

Раніше портал Hyser інформував, що експерт відкрив очі українцям і розповів, якої якості газ вони отримують насправді.

Також портал Hyser писав про те, що українцям підказали, як зменшити витрату газу при готуванні їжі. Кілька простих порад, які допоможуть зменшити цифри в платіжках.

Крім того портал Hyser інформував, що глава уряду Денис Шмигаль повідомив, коли українцям чекати фіксований тариф на газ.